IGUALTAT

QUÈ ÉS EL WORLD PRIDE?


WorldPride, popularment conegut com Orgull Mundial, és un esdeveniment fundat per Paul Stenson i organitzat per l'associació Interpride per promoure, a escala internacional, qüestions relacionades amb lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (orgull LGBT) a través de desfilades, festivals i altres activitats culturals.

Este artículo se publicó originalmente en serveistecnics (Agrupació Serveis Tècnics Catalunya) ,
És la gran festa mundial de l'Orgull LGBT que es celebra a tot el món i que aquest any té la seva capital a Madrid, un gran certamen per celebrar, debatre i mostrar la diversitat, l'acte central serà la Manifestació Mundial de l'Orgull LGBT, que serà la més gran del Món.

A més el 2017, se celebra el 40 aniversari de la primera manifestació de l'orgull LGBT d'Espanya el 1977. Celebrada a Barcelona, va marcar el començament del moviment de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals al nostre país, que estava immers en el procés de transició cap a la democràcia plena després de 40 anys de dictadura, sent la comunitat LGBT un dels més afectats per la repressió del règim.

Centenars de ponents i activistes de tot el món es donen cita des d'avui en diferents trobades com ara Madrid Summit, la Conferència Internacional de Drets Humans que se celebra a la Universitat Autònoma de Madrid. Es parlarà, entre altres coses, d'educació LGTBIQA +, Igualtat de gènere, violència, bullying o de la situació dels Drets Humans LGTBIQA + a tot el món.

També tindrà lloc la Conferència VIH LGTB + de Cogam en la qual experts parlaran sobre la infecció, investigació i estigma del VIH i això només és una petita mostra.

És i ha estat sempre molt important visualitzar aquesta diversitat, tot i que els avenços han estat molt importants, seguim a nivell global molt lluny del que seria desitjable, la discriminació segueix, la violència segueix, les bretxes segueixen i un llarguíssim etc. Queda molt per conquerir.

En l'àmbit laboral no és menys, encara es acomiada persones per la seva orientació, se les margina i es trunca la seva carrera professional.

Hi ha unes necessitats òbvies, que no es tenen en compte, permisos, conciliació, tractaments mèdics, necessitats que s'han anat implantant a altres col·lectius i ja és hora que es doni una mirada de gènere en plantejar la creació de nous drets en funció de aquest element de diversitat.

Des de la Agrupació de Serveis Tècnics de CCOO Catalunya volem dirigir les nostres propostes i esforços en aquest sentit per incorporar-los als Plans d'Igualtat, creant així nous drets.

 

Fonts consultades:

Web WorlPrideMadrid

Wikipedia
 

Barcelona 28 de juny de 2017


Manel Arambudo

Secretari d'Igualtat

Agrupació de Serveis Tècnics CCOO Catalunya