CCOO convoca concentracions per exigir a la patronal de Contact Center que no ignori a les seves plantilles


El sindicat convoca concentracions a les ciutats de Madrid, León , A Coruña, Barcelona, Sevilla, Málaga i Jaén pel proper dimecres 4 de maig per reclamar a la patronal que desbloquegi la negociació del conveni col·lectiu.


Després de més de 16 mesos de negociació en què no hi ha hagut pràcticament avenços en les posicions de la patronal i amb la por que es torni a repetir la situació de la negociació anterior, que va estar encallada durant 29 mesos, CCOO denuncia la falta d'interès de la patronal ACE sobre les necessitats dels treballadors i treballadores de Contact Center.

Amb aquestes concentracions el sindicat reclama a ACE que desbloquegi la negociació del conveni, millorant així la productivitat i el bon ambient a les empreses del sector.

Entre les propostes que CCOO ha portat a la taula de negociació hi ha la millora dels salaris després de la pèrdua de poder adquisitiu que va assumir el sector en l'anterior conveni, encara vigent, així com la disminució dels contractes temporals i de la subcontractació a través d'empreses de treball temporal, acabant així amb la precarietat i donant major estabilitat a l'ocupació en el sector.

A més, el sindicat insta la patronal a regular de forma clara els articles relacionats amb la jornada laboral, per poder conciliar de manera efectiva la vida familiar i laboral, desjudicialitzant la lliure interpretació que d'aquests articles es fa contínuament.

La representació dels treballadors exigeix, tant mateix, que implementin mesures en la prevenció de riscos laborals i psicosocials i que la patronal assumeixi l'existència d'una carrera professional real en el sector que premiï l'alta qualificació de les plantilles.

Així, CCOO crida a la participació massiva en les concentracions del proper 4 de maig per exigir a la patronal que atengui, escolti i millori les condicions laborals dels treballadors i treballadores de les seves empreses.

CCOO Serveis Catalunya

>> Concentració a Barcelona el 4 de maig de 2016: Davant seu de Sitel Ibérica. C/ Fluvià, 65. A les 12.00 h.