Probable vaga en el sector el proper 23 de maig


La patronal del comerç del tèxtil de Barcelona no accepta la proposta de mediació del Tribunal Laboral de Catalunya i bloqueja el conveni sectorial

El divendres 10 de maig era l'últim dia per comunicar al Tribunal Laboral de Catalunya si les parts que negocien el conveni sectorial del comerç del tèxtil de Barcelona acceptaven o no la proposta de mediació que va fer el Tribunal Laboral de Catalunya. 

Tant UGT com CCOO havien mostrat la seva conformitat amb la proposta mediadora per poder donar per finalitzat un llarg procés de negociació que ha transcorregut durant l'any 2012 i durant tot el 2013. Però el Gremi del Comerç del Tèxtil de Barcelona (patronal) ha comunicat que no accepta aquesta proposta. 

D'aquesta manera, s?entén que la patronal persegueix l'objectiu que el conveni col·lectiu perdi la vigència el pròxim dia 8 de juliol del 2013 per poder precaritzar les condicions de treball d'un sector ja per si mateix precari. 

Així que, d'aquesta manera, solament queda una sortida: no deixar que el conveni perdi la vigència. A partir d'ara, s'inicia una campanya d'informació i mobilització que, si res no ho impedeix, pot finalitzar en vaga el pròxim dia 23 de maig perquè CCOO i UGT no poden consentir retrocedir 25 anys i deixar que les condicions de treball i els drets dels treballadors es deteriorin d'aquesta manera. 
Cortefiel, Furest, Venca, Mango, Desigual, Zara o H&M són algunes de les empreses afectades per aquest conveni, encara que no totes participen directament en la negociació. 

La proposta de mediació preveia un conveni per als anys 2012-2014, amb un moderat increment per als anys 2013 i 2014, així com la creació d'una comissió per a l'estudi i elaboració de propostes per reduir l'absentisme.