CCOO i UGT planegen a l'octubre convocar vaga general en el sector del comerç tèxtil de Barcelona


Bloqueig del conveni col·lectiu

Donada la situació de bloqueig en les negociacions del Conveni col·lectiu de comerç tèxtil de la província de Barcelona, a causa de la posició del Gremi de Comerç Tèxtil i Sastreria de Barcelona de retallar drets dels treballadors i treballadores de voler congelar salaris durant la vigència del Conveni, augmentar la jornada laboral i retallar el 100% del salari en cas de baixa laboral, i després de múltiples intents d'intentar aproximar postures mitjançant la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya, CCOO i UGT entenen necessari exercir accions i mobilitzacions per defensar un conveni digne, just i en concordança amb la situació actual. No acceptem que tractin el conjunt dels treballadors i treballadores com a mers assentaments en el compte de resultats de les empreses del sector. 

Per això, com a pas previ a la convocatòria de vaga general del sector, CCOO i UGT convoquem mobilitzacions i/o manifestacions a Barcelona per als dies 13 i 27 de setembre del 2013, les quals es desenvoluparan per la Rambla de Catalunya, carrer de Pelai i passeig de Gràcia i Portal de l'Àngel, respectivament. 

Exigim el compliment dels acords signats i que siguin respectats. Per tant, instem que el II AENC (Acord per a l'ocupació i la negociació col·lectiva) sigui el marc de les negociacions i que no s'hagid'anar més enllà del seu contingut, perquè el contrari suposaria una retallada de drets que no es mereix el conjunt de treballadors del sector. 

L'actitud del Gremi de Comerç Tèxtil i Sastreria de Barcelona (FUREST, CONTI, MANGO, etc.), empreses amb beneficis, solament pot comportar  un buit de la regulació laboral en el sector del comerç tèxtil de Barcelona i amb això afavorir a totes les empreses enfront dels treballadors i treballadores que veuran com els seus drets desapareixen i quedaran al lliure albir del poder empresarial i al contingut mínim de l'Estatut dels treballadors. 

Des de CCOO i UGT no entenem l'actitud de la patronal que pretén un conveni on s'augmenti la jornada 31 hores a l'any, hi hagi una congelació salarial i no aboni el 100% en cas d'incapacitat temporal (IT), i que durant gairebé prop d'any i mig negociant no hagi moderat la seva postura. Tan sols han posat damunt de la taula retallades i més retallades demostrant mala fe així com un criteri gens conciliador per aproximar postures amb l'objectiu de subscriure el conveni. 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya 
Barcelona, 18 de juliol de 2013