NO massiu a l’ERO de CatalunyaCaixa


Gran èxit de participació en les mobilitzacions contra l’ERO i la reestructuració de CatalunyaCaixa.

>>Manifest conjunt que ha estat llegit en les mobilitzacions.


COMFIA-CCOO de CatalunyaCaixa, de manera conjunta amb la resta de sindicats, ha convocat a la plantilla de l’entitat a mobilitzar-se per demostrar el seu total rebuig a unes propostes que consideren totalment innecessàries i dramàticament injustes.

Els treballadors i treballadores de CatalunyaCaixa han participat massivament en les accions de protesta celebrades aquesta tarda a Barcelona, Madrid, València i Saragossa contra el Pla de Reestructuració i l’ERO que planteja la direcció de l’entitat nacionalitzada.

Més de 6.500 persones a Barcelona, 650 a Madrid, 500 a València i 100 a Saragossa demostren que els homes i dones de CatalunyaCaixa han tornat a sortir als carrers per defensar els seus llocs de treball i reivindicar l’aplicació de mesures voluntàries i no traumàtiques en el procés de reestructuració de l’empresa.

CCOO no acceptarà que aquesta entitat sigui l’única del sector financer on es pretenen aplicar, amb tota duresa, les condicions mínimes que estableix la Reforma Laboral a diferència de la resta del sector i de les altres entitats nacionalitzades.

COMFIA-CCOO agraeix als treballadors i treballadores el seu suport a les mobilitzacions i els encoratja a continuar lluitant pels seus llocs de treball i per rebutjar unes mesures totalment injustes i injustificables.

Manifest que ha estat llegit a l’acabar les mobilitzacions:

MANIFEST 5 DE SETEMBRE DE 2013

CONTRA L'EXPEDIENT DE REGULACIÓ D'OCUPACIÓ PRESENTAT PER CATALUNYA CAIXA


La representació sindical unitària de Catalunya Caixa formada pel SEC, CCOO, UGT i CSICA, volem manifestar, amb tota la rotunditat, la nostra oposició i la de tots els treballadors de Catalunya Banc al dramàtic i injustificat Expedient de Regulació d’Ocupació que s’està portant a terme a l’entitat.

L’acomiadament de 2.453 treballadors, més d’un terç de la plantilla, suposa la destrucció de treball més dura i amb conseqüències més traumàtiques que s’ha produït al nostre sector. La duresa de les condicions plantejades per l’empresa, les mínimes previstes per la reforma laboral, a banda de ser un insult a la nostra professionalitat, són les pitjors en relació a la resta d’entitats nacionalitzades.

Els actuals propietaris de Catalunya Caixa, el FROB, tenen molta pressa per adjudicar l’entitat a un dels grans bancs que conformen l’oligopoli al que ha conduït tot el procés de desaparició forçada de les caixes d’estalvis i del model financer social que durant tantes dècades han exercit.

El FROB, que ja ha anunciat avantatges econòmics i fiscals pels compradors de l’entitat, pretén a més executar una reducció brutal de la plantilla al cost més baix possible, sense tenir el mínim escrúpol respecte a les dramàtiques conseqüències que això comportarà per a tantes persones.

Els damnificats som una vegada més la baula més feble de la cadena: els treballadors. Els treballadors que hem hagut de posar la cara davant les nefastes estratègies de les direccions que tant de dolor han portat a centenars de clients i famílies, mentre als despatxos s’estava dissenyant l’estratègia per desfer-se de nosaltres.

No sortim al carrer, aquí i avui, per defensar cap privilegi. Volem una cosa tan senzilla com que se’ns tracti dignament. Que puguem negociar unes condicions semblants a les que s’han produït a la resta del sector.

Exigim que les autoritats econòmiques espanyoles, que són les fiscalitzadores de tota l’operació, negociïn amb bona voluntat mesures menys doloroses que rebaixin el nombre de llocs de treball que volen fer desaparèixer.

La manifestació d’avui és un acte d’esperança, com ho seran totes les actuacions de protesta que protagonitzarem els pròxims dies. D’esperança de fer-nos sentir i d’esperança de canviar la marxa de la negociació. La direcció, els propietaris, el Banc d’Espanya, el ministeri de economia i la comissió interministerial creada expressament per endurir les condicions d’aquesta regulació d’ocupació, cal que prenguin nota: si opten per canviar la nostra esperança per desesperança, ens posaran a un pas de la desesperació i que s’atenguin a les conseqüències.

Un procés de negociació que comporta tanta pèrdua de llocs de treball és dramàtic, però si a més la negociació es fa sense cap criteri raonable i amb tanta mala fe, el procés es pot convertir en un infern. Ens defensarem amb tots els mitjans al nostre abast, comunicatius i jurídics. No tornarem a casa maltractats, amb el cap cot i sentint-nos culpables. Perquè sabem que la culpa de la mala gestió no és dels treballadors, ens defensarem amb dents i ungles fins a les últimes conseqüències.

SEC, CCOO, UGT i CSICA