“COMFIA-CCOO SUMEM PERSONES I SEGUIM AVANÇANT”

Es fusionen les Seccions Sindicals Estatals de COMFIA-CCOO de Grup Santander i Banesto


Els dies 12 i 13 de juny s'ha celebrat a Barcelona el Plenari de Fusió de les seccions sindicals de COMFIA-CCOO de Banesto i Santander, en el qual s'han escollit els nous òrgans de govern. En el desenvolupament del plenari han estat presentats, debatuts i aprovats els plans de treball d'acció sindical per afrontar la defensa i garantia de l'ocupació per al conjunt de la plantilla.

Els 121 delegats i delegades que han participat del Plenari han escollit la nova executiva formada per vint-i-dos companys i companyes que representen a l'actual Grup Santander, integrant als membres de les anteriors seccions sindicals, atenent els criteris de renovació generacional i de representació paritària al 50%.

El Plenari ha comptat amb la intervenció de Ramón Gorriz (secretari d'Acció Sindical de la CS CCOO),  Joan Carles Gallego (secretari general de CCOO de Catalunya) i José María Martínez (Secretari general de COMFIA-CCOO) entre els 75 convidats i convidades que han assistit en el Plenari.

En aquest Plenari s'ha escollit a Miguel Periáñez com a Secretari General que ja venia exercint al Banc Santander. Pere Marquès, fins avui secretari general de Banesto, pansa a ser el vice-secretari general de la nova organització sindical.

Amb aquesta Fusió sindical, la Secció Sindical de COMFIA-CCOO de Santander passa a estar formada per les 11.040 persones afiliades, amb 387 delegats i delegades que representen el 36,75% de la representació sindical en l'entitat amb una plantilla de 27.542 treballadors i treballadores.

COMFIA-CCOO Santander