COMFIA-CCOO promou assemblees per decidir com continuar amb la vaga indefinida a HP


Des del passat 3 de juny el 90% dels treballadors i treballadores estan en vaga indefinida i estan realitzant concentracions davant empreses client, com a Gas Natural i “la Caixa”. COMFIA-CCOO (Federació de Serveis Financers i Administratius de CCOO) promou assemblees per decidir com continuar les mobilitzacions un cop acabat sense acord el període de consultes davant el canvi substancial de les condicions laborals que pretén l’empresa. COMFIA-CCOO a HP valora que les mobilitzacions estan comportant una rebaixa en la pèrdua de drets que pretén l’empresa.


Dins de les diverses accions que estan realitzant els treballadors i treballadores, aquesta setmana s'han mantingut en vaga indefinida que van començar el passat 3 de juny i que està realitzant a prop del 90% dels 2.000 treballadors i treballadores que té l’empresa en els centres d’arreu de l’estat, a Barcelona, Madrid, Zaragoza, León, Valencia i Oviedo. També s’han concentrat davant importants clients a qui donen servei, com són Gas Natural i “la Caixa” així com davant el Parlament de Catalunya on van donar a conèixer el conflicte a diferents grups parlamentaris.

COMFIA-CCOO lamenta que l'empresa hagi volgut acabar la negociació sense cap acord finalitzant així el període de consultes de la Modificació Substancial de Condicions de Treball (article 41 de l’Estatut de Treballadors) tot i que la negociació i les mobilitzacions han portat a reduir la proposta inicial per l’empresa. HP ha indicat que imposarà les seves mesures de manera unilateral, per la qual cosa deixa obert el conflicte, la realització d’accions judicials i de més mobilitzacions.

COMFIA-CCOO denuncia que l’empresa ha mantingut una postura incoherent en les negociacions, defensant sempre “la necessitat de les mesures per garantir l’ocupació” però, al mateix temps, sense voler donar cap compromís sobre aquesta. COMFIA-CCOO i UGT han presentat les seves propostes conjuntes per a la defensa de l’ocupació i la recerca de garanties per al futur, on inclouen mesures concretes per a aconseguir l’estalvi esperat, les quals estan disponibles en detall en el lloc web: http://ccoo-hpcya.blogspot.com/

COMFIA-CCOO Catalunya