CCOO realitza assessorament jurídic dels productes financers híbrids, com participacions preferents o deute subordinat


En els últims anys, ha estat freqüent la comercialització massiva i indiscriminada, per part d'entitats bancàries, de productes financers d'alt risc, que han causat grans perjudicis econòmics als seus clients. Els més freqüents han estat els anomenats productes financers híbrids (participacions preferents o deute subordinat, entre d'altres). La mala gestió política i financera de les entitats financeres així com la manca de legislació adequada i l'absència de controls públics han permès presentar falsament els productes financers híbrids com a productes segurs.

El ganxo perfecte era la seva senzillesa i alta rendibilitat, sempre superior a la d'un dipòsit. Es venia com un producte d'inversió nou i recomanat per l'entitat financera, abusant de la confiança dipositada pels seus clients i contravenint l'específic deure professional d'assessorament, sobretot tenint en compte que la gran majoria dels afectats són petits estalviadors i freqüentment d'edat avançada. 

Els contractes subscrits amb les entitats financeres poden ser declarats nuls a través d’un judici ordinari per la via civil

Hi ha cada vegada més sentències que declaren la nul·litat dels contractes o la responsabilitat de les entitats financeres per una mala comercialització dels productes. En tots dos casos comportaria la recuperació, per part del client, de les quantitats invertides amb els seus corresponents interessos.

Si alguna persona afiliada a CCOO està afectada per aquest tipus de pràctica bancària, ja sigui per la contractació de participacions preferents, de deute subordinat o de qualsevol altre tipus de producte financer tòxic per una mala praxi bancària i desitja impugnar el contracte subscrit amb l'entitat bancària davant els tribunals de justícia per aconseguir la declaració de nul·litat d'aquest contracte, pot trucar al telèfon 93 481 27 80, en horari d'atenció al públic de 10 h a 13 h i de 16 h a 18 h, de dilluns a dijous, i els divendres només als matins. Si la persona afiliada té una antiguitat de sis mesos en l'afiliació o avança l'import de les quotes d'aquest període, la primera visita és gratuïta. Els professionals que han decidit col·laborar en aquest projecte tenen una solvència contrastada i actuen a totes les demarcacions de Catalunya i l'Estat espanyol. Us informarem de la documentació necessària, així com de la derivació als professionals externs especialitzats en aquests temes. Es realitza un contracte d'arrendament de servei, de manera que els drets i les obligacions queden fixats d'entrada, a fi d'evitar qualsevol tipus de sorpresa.

CCOO Catalunya

>> Pots demanar cita al telèfon 93 481 27 80, en horari d’atenció al públic de 10 h a 13 h i de 16 h a 18 h, de dilluns a dijous, i els divendres només als matins