COMFIA-CCOO convoca mobilitzacions a Barclays Bank contra un ERO inacceptable


Dins del calendari de mobilitzacions convocades contra l’ERO de Barclays Bank, els sindicats presents a l’empresa, COMFIA-CCOO i Fes-UGT, han convocat aturades parcials de 12 a 13 hores pels propers: dilluns 22 i dimecres 24 d’abril, així com una concentració davant el Banc d’Espanya pel proper dimecres 24 per la tarda a Barcelona, encaminades a realitzar vaga pels dies 26 i 30, segons respongui el Bank a les propostes sindicals presentades.


COMFIA-CCOO manifesta el seu rebuig a l’anunci de l’empresa d’acomiadar a un terç de la plantilla. Barclays ha presentat un Expedient d’Acomiadaments Col·lectiu d’Extinció de 1.110 llocs de treball d'una plantilla total de 3.345, i al tancament de 162 oficines d'un total de 431, en unes condicions que són inacceptables i que afecten al conjunt de la plantilla. El banc té uns ingressos de 7.048 milions de lliures de beneficis 26 % més que l'any anterior (2011).

Barclays és un banc no intervingut, té beneficis molt substancials a nivell mundial i es paguen uns “bonus” escandalosos als seus màxims dirigents. Té Core Capital per sobre de l'exigit per les autoritats europees del 10,9 del TIER 1. COMFIA-CCOO recorda que ve d’un ERE fa dos anys on ja es va establir la reducció de la plantilla amb la pèrdua de 700 llocs de treball.

COMFIA-CCOO segueix negociant amb propostes sindicals per aconseguir evitar el major nombre d’acomiadaments i amb aquests calendari de mobilitzacions vol que siguin escoltades fins hi tot el proper 25 d’abril a la Junta d’Accionistes que Barclays celebrarà a Londres.

COMFIA-CCOO es marca com a objectiu prioritari el de preservar el major nombre de llocs de treball, disminuint el nombre d’acomiadaments de 1.100 a 800, no accepta els acomiadaments obligatoris i exigeix la voluntarietat en totes les mesures en tot cas, també proposa canalitzar que surti la gent de major edat, amb prejubilacions, evitant que siguin acomiadats els més joves.

El banc està intentant fomentar nous valors d'honestedat, bones pràctiques, ja que el risc reputacional ha caigut en picat pels casos de manipulació del libor. COMFIA-CCOO sol·licita que “aquests nous valors comencin amb l'actitud amb els seus propis empleats que mereixen una sortida digna de l'entitat” i alhora que les mesures que es prenguin donin estabilitat i viabilitat de futur per protegir a les persones que quedessin al banc.

COMFIA-CCOO Catalunya


CONVOCATÒRIES:

>> El dilluns 22 i dimecres 24 d’abril aturades parcials de 12 a 13 hores.

>> El dimecres 24 d'abril a les 18.30 h davant el Banc d'Espanya (Plaça Catalunya, 17) Barcelona.

>> Els dies 26 i 30 d’abril jornades de vaga.