El dia 7 de juny concentració de treballadors i treballadores a la seu d’Altran de Barcelona

COMFIA-CCOO exigeix a Altran, que té beneficis, que canviï la seva política d'acomiadaments injustificats i de congelació salarial


COMFIA-CCOO denuncia a l'empresa francesa Altran que acomiada injustificadament i congela els salaris, aprofitant-se dels seus treballadors a Espanya amb l'excusa de la crisi, quan en els tres darrers anys ha obtingut beneficis. Per això, el sindicat convoca concentracions (a Barcelona i Madrid) per exigir a l'empresa que reconsideri les seva política laboral i signi un pla d'ocupació que inclogui criteris socials i arribi a un acord de revisió salarial digna per a tothom.

COMFIA-CCOO ha intentat dialogar durant aquests anys amb la direcció d’Altran per evitar acomiadaments innecessaris i obtenir una pujada salarial mínima per a tots els empleats, sense cap èxit ni resposta positiva.

COMFIA-CCOO denuncia que a Barcelona, des de gener del 2010, Altran ha acomiadat a 58 treballadors de manera indiscriminada i injustificada, (entre 3 i 4 per mes i 5 en el mes de maig) En tots els acomiadaments l’empresa reconeix la seva improcedència. L'empresa Altran a Espanya des del 2010 ha acomiadat a 101 treballadors i altres 369 treballadors han decidit abandonar l'empresa davant la falta de futur professional.

A Altran hi ha molts treballadors i treballadores que porten 3 i 4 anys sense revisió salarial. Mentre que la matriu francesa ha autoritzat una revisió salarial per Espanya d'un 2% de la massa salarial (amb un IPC del 2010 d'un 3%), la direcció segueix aplicant la política salarial discriminatòria, en alguns casos porten acumulats cinc anys de congelació.

COMFIA-CCOO Catalunya

Dimarts 7 de juny de 13:15 h a 14:00 h
Davant la seu d’ALTRAN - c/Llacuna 56-70 - Barcelona