Conveni de Supermercats de Catalunya

Exigim a la patronal la pròrroga dels convenis provincials per seguir negociant el Conveni de Supermercats de Catalunya


El passat divendres 22 juliol 2016 va tenir lloc una reunió de la comissió paritària de supermercats de Catalunya.

La part social, en l'anterior reunió, plantegem dues opcions:
  1. Prorrogar els convenis provincials un any amb un increment del 0,9%.
  2. Acordar el manteniment de la vigència dels convenis (la no pèrdua de la ultraactivitat) amb un increment a compte del 0,6%.
Sobre aquesta qüestió encara no hi ha resposta i el límit perquè ens responguin i s'acordi és el proper dia 29 de juliol.

Respecte a l'incompliment per part de la patronal del reconeixement del nivell retributiu, la part social, també de manera conjunta, hem exigit a la patronal el compliment de l'acordat per a l'any 2013, en què la patronal va adquirir "el compromís" de reconèixer el Grup 4 nivell 1 al personal que ja ve assumint polivalència de funcions, i que actualment se li reconeix el Grup 4 nivell 2.

CCOO vam ser molt crítics amb aquesta qüestió en l'any 2009 ja que pensàvem que la redacció era molt ambigu i oferia poques garanties. Però és una realitat que en el sector es dóna la polivalència de funcions i aquesta s'ha de reconèixer amb un nou nivell retributiu.

Així que, a l'espera d'aquestes dues qüestions, la veritat és que encara queden moltes matèries pendents de negociar i està sent molt complicat avançar en aquesta negociació.

La propera reunió serà el proper dia divendres 29 de juliol a les 10:30h.

Seguirem informant!