Carrefour pretén modificar de manera indefinida la jornada i el salari de la plantilla

CCOO es concentra davant els centres comercials de Carrefour per rebutjar les rebaixes de condicions laborals


L'empresa anuncia 3.000 noves contractacions mentre planteja una modificació substancial indefinida de les condicions de treball de la seva plantilla.


Carrefour pretén realitzar, en 2015, una nova Modificació Substancial de les Condicions Laborals  dels seus treballadors i treballadores, obrint un període de consultes amb els Sindicats amb representació en el comitè Intercentros d'Hipermercats de l'empresa, segons estableix  l'art. 41 de l'ET.

La Federació de Serveis de CCOO, considera que aquesta mesura és agressiva i innecessària després d'haver sofert la plantilla dues Modificacions o aplicació de l'art. 41 (2009 i 2012), l'última amb data de finalització el 31 de desembre de 2014.

La proposta empresarial inclou l'aplicació "indefinida" d'aquestes Modificacions, que suposa horaris irregulars amb lliscaments, canvis de torns, torns partits, mobilitat geogràfica i funcional,  treball  en diumenges i festius i impossibilitat de conciliar la vida familiar i personal,  etc.

A l'empara de la Reforma Laboral, Carrefour realitza  abús de la norma per rebaixar, encara més,  les condicions laborals dels seus treballadors/es, malgrat constatar que s'han recuperat les vendes i obtingut beneficis en aquests últims anys.

Per al sindicat és una greu ofensa cap als treballadors/es que consolida la precarietat de l'ocupació en el Sector, sobretot quan l'empresa  anuncia 3.000 contractacions indefinides. El que no explica són les condicions laborals d'aquests contractes de temps parcial que es regiran per la màxima de Carrefour: "més treballadors/es, menys hores".

A l'espera de la reunió del dia 19 de gener, la Federació de Serveis de CCOO rebutja de forma contundent la proposta de l'empresa i afirma que farà plantejaments per suavitzar el posat damunt de la taula el passat dia 12 i minimitzar el seu impacte sobre la plantilla sense descartar accions i mobilitzacions contra les pretensions empresarials.

CCOO Serveis Catalunya