Personal Fix Discontinu: seguim lluitant!


Des de CCOO SERVEIS us vam informar fa uns dies que no s'havien realitzat la major part de crides dels fixos discontinus del sector en els menjadors escolars.


Després de la pressió que vam exercir amb la carta a la patronal i les empreses, on els advertíem que prendríem accions legals per aquest no crida, i després d'una reunió conjunta entre els sindicats i patronal amb la Direcció General de Treball en la qual va quedar clar que la nostra postura era la correcta, aquesta setmana hem comprovat que la tendència sembla haver-se invertit i que ara només unes poques empreses queden per realitzar-les. A nivell estatal només hem detectat una empresa que de manera generalitzada no ha realitzat les crides i unes poques a nivell territorial.

Hem aconseguit que la comissió paritària del sector realitzés una acta en la qual es reconeix que en la data habitual de crida, els Fixos Discontinus han de seguir sent cridats.

Seguim necessitant el vostre suport perquè ens informeu de les empreses que encara no els han realitzat i poder-lo contrastar amb les dades que ja tenim.

Des de CCOO SERVEIS ja hem posat en mans de la nostra assessoria jurídica la documentació perquè l'analitzin i poder començar amb els tràmits de les demandes col·lectives si així procedeix.

Per a CCOO SERVEIS tots aquests fets reforcen que segons la legalitat vigent, les empreses han de fer les crides a totes les persones amb contractes fixos discontinus.

Tot i així, tractarem de fer entendre a les empreses que segueixin obstinades a no realitzar les crida les possibles conseqüències que per a elles mateixes tindria aquest acte, arribant fins i tot a perillar la seva viabilitat si segueixen amb aquests posicionaments.

Seguim vigilants dels drets de les persones treballadores del sector i no dubtarem a presentar batalla en aquelles empreses que els intentin posar en dubte.

CCOO Serveis Catalunya

Cuida del teu treball. Afilia’t a CCOO Serveis!