Archivado en Comunicats

Comfia-CCOO rebutja la “suposada” exigència de Brussel-les d'aplicar indemnitzacions de vint dies en ...

Nota de premsa de CCOO: Secció Sindical Estatal Grup BMN

El sindicat reivindica la negociació col•lectiva en el sector i demana un pla d'ocupació integral perquè no carregui més la factura de la Desocupació i que el Govern d'Espanya s'impliqui en la solució, en cas contrari el Conflicte Social està servit.


Este artículo se publicó originalmente en bmn (Sección Sindical Estatal Grupo BMN) ,


pdf print pmail

El sindicat reivindica la negociació col•lectiva en el sector i demana un pla d'ocupació integral perquè no carregui més la factura de la Desocupació i que el Govern d'Espanya s'impliqui en la solució, en cas contrari el Conflicte Social està servit.

“Comfia-CCOO seguirà proposant un pla integral que inclogui polítiques actives d'ocupació, complementàries a les derivades de la reestructuració del sector, però el que també afirmem amb rotunditat és que les plantilles no han de pagar la incapacitat dels gestors, supervisors i governants”.

Govern i Banc d'Espanya utilitzen aquesta “pantalla protectora” de Brussel•les per exigir que el sector de la banca espanyola apliqui, “a ganivet”, la Reforma Laboral, sobretot en les entitats nacionalitzades o que hagin rebut ajudes públiques. La mesura implicaria que els acomiadaments es realitzin amb una indemnització de 20 dies per any.

Comfia-CCOO afirma que seguirà exigint la sortida no traumàtica de les plantilles i solucions que no agreugin més el drama de la desocupació. El sindicat considera que l'aplicació unilateral d'aquesta mesura i la marginació de la negociació col•lectiva, provocarà conflictes laborals en un moment crític per al sector i que es portarien definitivament per davant la reputació de les entitats financeres.

El Govern ha de centrar-se en què la reestructuració garanteixi la recirculació del crèdit per a PIMES i famílies, per la qual cosa ha de rectificar i alinear la legislació aprovada durant aquest any en matèria de provisions perquè és contradictòria. Així mateix, ha de restablir la confiança dels dipositants solucionant el problema social en què s'han convertit les participacions preferents.


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es