Negociació col.lectiva

ANUNCIEM MOBILITZACIONS AL SECTOR PER LA TARDOR


CCOO i la resta de sindicats hem anunciat que no assistirem a la propera reunió de conveni (prevista pel 28 de juliol) si la patronal no fa un gest d'acostament en els seus plantejaments i donen resposta a les nostres propostes.

A més, si mantenen la seva actitud immobilista i la desregulació del conveni col·lectiu, a la tardor convocarem mobilitzacions a tot el sector.

A la reunió d'avui, les direccions de les Caixes han concretat les seves pretensions salarials:

1.- Volen vincular una part del nostre salari als beneficis de les empreses, és a dir, rebaixar els sous (no consolidant una part de les nostres pagues). El cobrament d'aquestes pagues dependria dels resultats de cada empresa.

2.- Pretenen acabar amb la carrera per antiguitat, classificació d'oficines i oposicions. Plantegen un sistema retributiu mixt de nivell i complements funcionals vinculant la seva percepció i possibles ascensos a productivitat, acompliment, resultat i mèrit.
Ens volen convèncer que aquest sistema seria més equitatiu: "l'ascens independent de l'aportació de cada treballador, només pel pas del temps, no és atractiu ni equitatiu", diuen.

3.- Pel que fa als horaris, han preferit no abordar el tema perquè diuen que "no hi ha res més a afegir" a la seva proposta d'incrementar la jornada a 1.700 hores anuals i desregular-la, tot traslladant-ne la concreció a cada empresa segons les seves necessitats.
4.- Mantenen també la resta de pretensions inclosa l'ampliació del radi de mobilitat geogràfica.

Com veieu, les seves propostes no poden ser més agressives i contràries a les necessitats de les plantilles i l'estabilitat laboral necessària per a la recuperació.

Després d'anys de pau social en el marc del conveni, les patronals imposen la conflictivitat al sector amb la seva postura maximalista i intransigent.


ÉS TEMPS D'AVANÇAR, ÉS TEMPS D'UN BON CONVENI