Negociació col.lectiva

CCOO, I LA RESTA DE LA REPRESENTACIÓ SINDICAL, ENS AIXEQUEM DE LA MESA.


Avui dia 4 de maig, mentre la Patronal ens presentava una plataforma de pretensions insultants, a Bankia s'està pressionant i amenaçant a la plantilla perquè treballi des d'aquesta mateixa data amb jornada partida, vulnerant així l'horari de conveni.

CCOO, juntament amb la resta de la representació sindical, hem manifestat de forma unànime el nostre rebuig als intents de desregulació i buidatge del conveni col·lectiu d'Estalvi per convertir-nos en un sector "lowcost". I hem denunciat l'agressió sense precedents que suposa per a totes les empreses, la implantació de la jornada partida, de manera unilateral, a Bankia.

Així NO hi ha negociació. NO ens han deixat opció, hem abandonat la mesa.

Ahir esmorzàvem amb la notícia que la Banca ha aconseguit en un trimestre més beneficis que en la meitat de 2014 i avui ens proposen:

Promoció professional.- Destruir la promoció actual (antiguitat, oposicions, classificació d?oficines) i substituir-la per complements de "posar i treure" segons lloc i funció.
  • Jornada.- Incrementar la jornada fins a 1700 hores anuals. Desaparició de la regulació d'horaris en el sector, remetent a l'àmbit de cada entitat. I supressió del dia de lliure disposició.
  • Triennis.- Desaparició dels Triennis.
  • Pagues BENEFICIS.- Únicament les contemplen en cas d'obtenir resultats "notablement" (¿?) positius.
  • Complement Residència.- Desaparició del complement per residència.
  • Mobilitat geogràfica.- Incrementar a 50 km els límits a la mobilitat i nova redacció per a les Comissions de servei.
  • Desaparició dels plusos de màquines, penositat, finestreta i de xofer.
  • Vacances.- Racionalitzar i / o substituir el sistema de preferència existent i establir un sistema propi (¿?) per direcció i sots-direcció d'oficines.
  • Altres Beneficis Socials.- Eliminar el Préstec d'Atencions Diverses, eliminar el Plus Conveni, reduir els % de complement establerts en les situacions de baixes per IT, i desregular la Previsió Social Complementària (Plans de Pensions) per Actius i Passius.
  • Revisió Salarial.- La vinculen a l'avanç de les negociacions.

CCOO NO CONSENTIRÀ QUE ROBIN A LES PLANTILLES DEL SECTOR DRETS ACONSEGUITS DURANT ANYS. I SI LA PATRONAL VALORA LA PAU SOCIAL DE LA QUE HA GAUDIT DURANT TANT DE TEMPS HAURIA DE PRENDRE NOTA.