Comunicat 35 Conveni TIC.

Veritats sobre el Conveni TIC (Comunicat 35 Conveni TIC)


A la reunió del passat dilluns 24, la patronal AEC va fer marxa enrere i va retirar la seva pretensió d'última hora, d'ampliar el límit màxim de la jornada ordinària diària fins a 10 hores, proposta que ens havia semblat inacceptable i un escull insalvable per avançar en la negociació del conveni.

S'han compromès a donar-nos una resposta almenys en l'apartat de jornada per a la següent reunió, prevista per al dia 10 de desembre.

Donada la situació, anem a sol·licitar l'ampliació del termini de negociació.


 

Durant els últims mesos hem enviat nombrosos comunicats sobre la negociació del conveni.

Volem aprofitar en aquest per fer una explicació o aclariment de diversos temes més generals:

 
  • El conveni actual va caducar l'any 2009, i des de llavors seguim amb les condicions pel fet que un dels seus articles diu que fins que no se signi un nou conveni se segueix amb l'anterior. A més, mentre es negociava, s'ha anat signant la seva extensió periòdicament; l'última fins al pròxim 31 de desembre.
  • La signatura de l'actual conveni només la va realitzar CC.OO. ja que altres sindicats o no estan presents a la negociació a causa de la seva representació en comitès d'empresa, o no van voler signar.
  • Les persones que estan negociant per part de CC.OO. són de les empreses INDRA, TECNOCOM, HP, T-SYSTEMS,... i són els responsables del sector TIC dels diferents territoris a CC.OO., i assessors del sindicat també del sector TIC.
  • Hi ha hagut molts vaivens, però si no s'ha signat res, ni tan sols s'ha estat a prop, és perquè l?ofert per la patronal no ha cobert les expectatives mínimes que tenen els sindicats.
  • La patronal vol eliminar l'antiguitat del conveni? SEGUR. És una directriu que tenen TOTES LES PATRONALS des de fa un temps.

o    Dir-vos que en les últimes reunions no ha estat un tema que hagi sortit a sobre de la taula. De fet ho podeu confirmar en els comunicats comentats abans. .

o    Des de CCOO la postura ha estat sempre la mateixa. L'ANTIGUITAT NO ES TOCA, es va dir el primer dia i no ha variat gens ni mica des de llavors.

  • Importància de signar un nou conveni:

o    El conveni TIC té sota el seu paraigua a empreses grans com HP, INDRA, IBM,... i també protegeix treballadors i treballadores d'empreses petites sense representació sindical. Per això és molt important signar un conveni i que millori en tot el possible l'anterior. 

 

Segueix-nos a Twitter: @ConvenioTIC

SÍ A UN #ConvenioTIC DIGNE JA!