COMUNICAT 57. CONVENI TIC.

Accelerant. Cap a on? (Comunicat 57 Conveni TIC)


El passat dijous 18 de maig hi va haver una nova reunió de la Mesa de negociació del conveni sectorial TIC.

En aquesta reunió, com havia indicat les patronals, ens van presentar la seva proposta de redactat global del conveni.pdf
print
pmail


La Patronal ens va presentar un redactat total del conveni amb les seves propostes que són les indicades en els últims mesos, les quals rebatem i ens vam oposar.

Esperàvem un acostament, però no ha estat així. Accelerem, cap a on? 

En la seva proposta apareix la seva classificació professional, la transposició de l'actual classificació a la nova i l'increment del salari.

Els grups professionals i àrees s'assemblen molt a la proposta presentada per CCOO. La transposició de l'anterior classificació a la nova, s'acosta a la idea de CCOO.

L'increment salarial, no es té referència de cap índex (IPC, PIB,...). Comenten que no volen "tenir incertesa". Proposen un increment percentual lligat a la vigència del conveni, a tres anys, sense arribar ni tan sols al 2% cada any.

No cal dir que aquesta proposta ens sembla clarament insuficient. Portem des de 2010 sense actualització salarial, amb una pèrdua acumulada de més del 9% sobre taules i la seva proposta suposa, molt probablement, perdre més poder adquisitiu a futur. Simplement no és acceptable.

A les seves propostes de jornada laboral i conciliació, ja vam contestar, rebatem, vam argumentar i vam lliurar la nostra proposta. Ara presenten el redactat global del conveni, sense acostament a les nostres propostes. I amb un increment salarial insuficient.

CCOO lliurarà una proposta de redactat global del conveni. Farem un esforç per veure en quins punts podem estar pròxims, i quals la diferència és massa gran.

Però ja es va indicar a la Patronal, que podem "prémer l'accelerador", però la seva dirección, a on ens porta?

La propera reunió està agendada per a l'1 de juny. Seguirem informant.

CCOO ES EL TEU SINDICAT ARA MÉS QUE MAI. AFILIA'T!

Si ets afiliat o afiliada, envia'ns les teves dades de contacte actualitzades (e-mail, telèfon mòbil, adreça on treballes, empresa,...) a tic@servicios.ccoo.es

CCOO PER UN #ConvenioTIC DIGNE!