COMUNICAT 49. CONVENI TIC.

Què entenen per regulació del sector TIC? (Comunicat 49 Conveni TIC)


LA PATRONAL CONTINUA LA SEVA APOSTA PER LA MÍNIMA REGULACIÓ NECESSÀRIA

El passat 20 d'octubre es va tornar a reunir la Mesa de negociació del Conveni TIC, després d'un recés d'1 any.


 

Per part de CC.OO., la representació negociadora està composta pels territoris majoritaris (Madrid, Catalunya i Andalusia), de les seccions sindicals amb major afiliació (Indra, Tecnocom i Atos), del sector d'Estudis de Mercat i de l'Agrupació de Serveis Tècnics Estatal. Aquesta representació està completament formada per professionals del sector TIC i Estudis de Mercat.


A la reunió vam fer entrega a la patronal AEC d'una nova plataforma reivindicativa que hem preparat des de CC.OO. S'hi recull la necessitat d'incorporar al Conveni la regulació de moltes situacions que, ara per ara, es realitzen en totes les empreses d'aquest sector, sense que hi hagi una referència de mínims per a la seva utilització:  
 
 
  • Temps de treball.
  • Salari.
  • Conciliació vida laboral i familiar.
  • Ocupació, contractació i classificació professional.
  • Disponibilitats i intervencions.
  • Treball a torns, nocturnitat i festivitat.
  • Teletreball.
  • Salut laboral.
  • Formació.
  • Desplaçaments i dietes.
 

Hem exposat, punt a punt, la urgent necessitat de la seva regulació aportant dades sobre la composició de les plantilles del nostre sector.

La patronal AEC ens ha traslladat que, en principi, es mantenen en les seves posicions de maig de l'any passat, és a dir un CONVENI de MÍNIMS CANVIS o de TRANSICIÓ.

Hem recordat a l'AEC que aquest intent ja va fracassar l'any passat, i va ser per això pel que des de CC.OO. vam demanar un recés, per repensar les nostres propostes i impulsar el que demanaven realment els treballadors i treballadores d'aquest sector: un CONVENI MODERN, amb extensa regulació i no seguir amb un desfasat de la realitat del sector.

El que lamentem és que UGT li "balli l'aigua" a la patronal, compartint el seu diagnòstic i apostant per un conveni de TRANSICIÓ, que perpètua el model de negoci precari que explota aquesta patronal. Encara estem esperant que UGT ens digui quina és la pujada de taules que planteja per a aquest sector.

Des de CC.OO. ja vam dir que això no anava a ser fàcil, però no abaixarem el cap i assumir com victòries el fet que la patronal retiri algunes de les seves AGRESSIONS al conveni: eliminació de l'antiguitat, eliminació de la retroactivitat, etc. On un altre sindicat veu victòries de molt valor, nosaltres només veiem RESPECTE als nostres drets.

Aquest sector necessita unitat sindical i consciència de classe treballadora. Cal llevar-se la corbata, mirar-se al mirall i veure el que realment som... mà d'obra barata a l'engròs... i així ens seguiran tractant mentre no canviem les coses amb implicació i determinació.

CC.OO. ÉS EL TEU SINDICAT ARA MÉS QUE MAI. ¡AFÍLIA'T!

Si ets afiliat o afiliada, envia'ns les teves dades de contacte (correu electrònic, telèfon mòbil, adreça, empresa,...) actualitzades a tic@servicios.ccoo.es

CC.OO. PER UN #ConvenioTIC DIGNE!