COMUNICAT 37. CONVENI TIC.

NO a la retallada salarial (Comunicat 37 Conveni TIC)


NO a la retallada salarial

El passat dimarts 13 de gener, va tenir lloc una nova reunió de negociació del Conveni, que us resumim:


 

 

1. LA NOSTRA RESPOSTA A LA PROPOSTA DE CLASSIFICACIÓ PROFESSIONAL I SALARIAL DE LA PATRONAL.

 

NO a l'eliminació del plus conveni, que suposa reduccions de salaris anuals entre 650 i 1500 euros per a totes les noves contractacions i promocions

NO a la reducció de taules salarials per a diverses funcions (més del 20% per analistes programadors, 8.5% per enquestadors, etc.), ni a la discriminació salarial segons l'àrea d'activitat.

NO a eliminar l'antiguitat i canviar-la per un altre plus que es cobri només durant 6 anys en comptes d'un màxim de 27 anys.

En el 6è any de congelació salarial, la patronal proposa una reducció salarial per a totes les noves contractacions i promocions, diferències salarials segons l'àrea d'activitat, i retallada dràstica de l'antiguitat per a tots.

DEFENSEM UN CONVENI QUE DIGNIFIQUI EL SECTOR, NO QUE HO DESMANTELLI.

2. LA NOSTRA PROPOSTA DE CLASSIFICACIÓ PROFESSIONAL I SALARIAL.

Per continuar amb la negociació després del nostre rebuig a la seva proposta, la patronal ens va exigir concretar la nostra proposta de Classificació Professional i salarial:

Classificació professional amb 6 grups professionals, però dividits al seu torn en nivells, sumant 11 nivells funcionals associats a 11 nivells salarials.

Fàcil identificació del grup professional al qual s'ha d'estar assignat/assignada i clara transposició del sistema actual al nou.

Formació de qualitat lligada a carreres professionals.

La modernització del sistema de classificació professional i la seva adequació a la realitat del sector no pot implicar retallades salarials. El plus d'antiguitat és un tema independent i la nostra postura és que no es toca. L'actualització salarial durant la vigència del conveni hauria de tractar també de forma separada, i aportarem la nostra proposta.

Consulta la nostra proposta de classificació salarial i la nostra resposta a l'AEC

3. BLOC D'ESTUDIS DE MERCAT.

Hem començat també la negociació amb la patronal ANEIMO d'Empreses d'Estudis de Mercat cobertes per aquest conveni, posant les dues parts sobre la taula els contractes fixos discontinus. La patronal estudiarà les nostres propostes històriques de definir criteris per a la seva transformació en indefinits, increments de dietes, etc. i per la seva banda van tornar a plantejar la introducció de criteris de productivitat per a l'ordre de crida, que vam tornar a rebutjar per impracticables i subjectes a arbitrarietat.

La propera reunió està prevista per al 28 de gener.

Accedeix a tots els comunicats del convenii a les raons per afiliar-te.

NO A RETALLADES SALARIALS! SÍ A UN #ConvenioTIC DIGNE JA!