COMUNICAT 20. CONVENI TIC.

Comunicat 20 Conveni TIC: Raons per un NO a les propostes de les patronals AEC i ANEIMO en el nou Conveni TIC



·         NO a salaris més baixos.

Qui estigui contractat sota l'actual conveni mantindrà assegurat el salari base i plus conveni, però les noves contractacions serien més baixes ja que proposen l'eliminació del plus conveni per a aquestes noves contractacions. 

La rotació forçosa actual (EROs, acomiadaments) es podria veure augmentada per aquesta diferència salarial: substituir antics per nous, treballadors amb plus conveni per treballadors sense ell.

La sagnia laboral que estem patint, i la que vindria, devalua la professió salarialment, el que repercutirà necessàriament en la qualitat i aquesta, a la llarga, portarà a la pèrdua de negoci. 

·         NO a la disponibilitat absoluta.

Pretenen deixara l'empresari la gestió del nostre temps personal (conciliació personal i familiar) al seu capritx, sense cap avís previ i amb jornades extenuants que poden prolongar de les 9 hores màximes de treball actuals, fins a 12 hores durant 14 dies seguits, sense cap dia de descans. 

·         NO a la movilitat funcional a la carta.

Les empreses podrien canviar les funcions de les plantilles constantment, sense justificació, sense terminis previs i al seu únic criteri i pretenen fer-ho amb la consegüent modificació salarial (un dia d'analista, un altre dia de programador junior, etc). 

·         NO a grups professionals SENSE promoció salarial.

Podrien pujar de categoria sense promoció salarial, i a més si es dóna aquesta promoció, que no estigui fixada, si no que sigui una decisió arbitrària que l'empresari adopta segons els seus interessos, que quedarà al criteri de l'empresari o responsable, en cadascuna de les empreses. 

Estanproposantalgunsnivellssalarials per sota del conveni actual. 

·         NO a ampliar la jornada màxima a 10h. diàries.

La jornada màxima actual és de 9 hores al dia. NO SOM MÀQUINES! 

·         NO a incrementar al 15% la jornada irregular.

La jornada irregular permet a l'empresari decidir com gestiona un 10% de les hores anuals al seu criteri (Llei imposada per la Reforma Laboral de febrer del 2012), així l'empresari no ha de demanar a les plantilles que realitzin hores extraordinàries (voluntàries i retribuïdes), i poden solucionar qualsevol imprevist (o perfectament previst) de producció sense preavís. 

Aquesta distribució hauria de respectar en tot cas els períodes mínims de descans diari (dos dies lliures cada 14 treballats) i setmanal prevists en la Llei i no superar el nombre d'hores anuals.  

Abans de la Reforma Laboral hi havia un 5%.

Amb la Reforma Laboral de 2012, es va implantar un 10% (actualment).

Ara pretenen que sigui un 15%. És a dir, 270 hores  anuals. 

·         NO a la flexibilitat de la jornada de 7h a 22h.

Per exemple, podria arribar a haver-hi casos que la jornada laboral es comenci a les 7h., hagués una aturada de diverses hores i després continués la jornada laboral fins a les 22h. Aquesta proposta fa impossible la conciliació personal i familiar. 

La jornada laboral podria començar a les 7h i acabar 15 hores després. 

·         NO a la supressió de la jornada intensiva d’estiu.

Eliminar les 36 hores setmanals màximes que fins ara tenim a l'agost, per realitzar jornada intensiva i poder així conciliar la nostra vida personal, familiar i laboral. 

·         NO a la congelació salarial.

Proposen congelació salarial per a 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 (5 anys). I ja portem des del 2009 sense cap increment. 

·         NO a la pèrdua de l’antiguitat.

Pretenen canviar l'actual sistema de triennis (d'un màxim de 9, durant 27 anys a la mateixa empresa) per un altre de només 6 anys. És a dir, mantenir dos triennis per a les noves contractacions i en els casos dels treballadors que ja cobren antiguitat, un sol trienni més i després cap.  

·         NO al canvi de criteri en la crida del personal Fix-Discontinu.

Volen canviar el criteri d'antiguitat a l'hora d'incorporar a la feina a aquest col·lectiu, la patronal no es conforma amb utilitzar un contracte de treball tan inestable, sinó que ara pretén decidir quins treballadors convoca i quins no, aplicant criteris subjectius: demanen una eina més per decidir ells qui té dret a treballar i qui no. 

RESUMINT: El que l'AEC i ANEIMO ens demanen, és que assumim la crisi els treballadors, una pèrdua de capacitat econòmica que ens pot portar a perdre fins a un 15% de salari directe i una pèrdua de qualitat de vida personal no compensada, que entenem que NO ÉS ACCEPTABLE. 

Les empreses que demanen aquest conveni han tingut beneficis, però volen més! 

Per tot això, et demanem que et sumis a les mobilitzacions que s'estan produint en tot el sector i a les que, sens dubte vindran.

 

ESTÀ EN JOCEL NOSTRE FUTUR!

UN CONVENI JUST NO ES REGALA… ES DEFENSA!

JUNTS, PODEM!

PER UN CONVENI DIGNE!