Comunicat 15 Conveni TIC: Virus AEC-ANEIMO. El #ConvenioTIC et vacuna.


A l’atenció dels treballadors i treballadores del sector TIC

Portem negociant el conveni sectorial des del 2009, amb unes patronals intransigents on “l’únic objectiu" passa per rebaixar substancialment les nostres condicions de treball per a ser més "competitius", quan el que es fa en realitat és estendre l'actual lluita de tarifes a la baixa, en què perdrem TOTS.

La brutal Reforma Laboral imposada per l'actual govern, ens deixa “venuts” i a la mercè de la voluntat de l'empresari: 180 hores a l'any de jornada irregular, acomiadaments més fàcils, anul·lació d'acords, baixades de salaris, etc.

Molt és el que s'ha perdut en els últims temps:

 

· Més de 5 anys amb milers de treballadors del sector sense increments salarials.

· Amb rebaixes entorn al 20% en salaris de nova contractació.

· Amb ERO’s que han deixat al carrer a professionals amb millors salaris, sent substituïts per altres treballadors per salaris més baixos.

· Amb unes categories obsoletes.

· Modificació Substancial de les Condicions de Treball que s'han encarregat de restar els pocs beneficis que poguessin quedar en moltes empreses.

· Drets adquirits que, encara que es venien fent, no estaven recollits en conveni: 100% baixes pagades des del primer dia, permisos de 24 hores sense baixa, permís d'acompanyament a familiars, permís d’esmorzar a jornades partides, etc.

· Despenjaments del conveni en empreses sense representació sindical, passant a cobrar els seus treballadors 645,30 euros (Salari Mínim Interprofessional).

 

L'abús arriba fins al punt de subcontractar treballadors a través d'altres empreses del sector, més barates, " style="text-decoration:underline">en una clara cessió il·legal, amb tarifes reduïdes.

DES DE CC.OO. estem tractant de FRENAR cadascuna d'aquestes envestides sense RENUNCIAR A GENS DEL QUE ENS CORRESPON, però NO ÉS SUFICIENT.

Ha arribat el moment que els treballadors comenceu a assumir:

· QUE AQUEST CONVENI ÉS DE TOTS.

· QUE SOM PROFESSIONALS DEL CONEIXEMENT i no una cadena de muntatge de programes, com pretenen.

· Que som un sector trasversal (presència en tots els sectors) i que si un dia parem, EL PAÍS SENCER ES PARA.

Us demanem per aquestes raons, us sumeu a les accions que es realitzaran a tot el país i a les que estan per arribar, començant pel proper dimecres 27 de novembre:

· Concentracions de delegats en administracions públiques.

· Concentracions de treballadors durant 15 minuts a l'hora de dinar, a la porta de les vostres empreses vestits de vermell, per demostrar el suport al conveni.

Feu fotos de les concentracions i envieu-les a tic@comfia.ccoo.es, juntament amb el nom de la vostra empresa i població, perquè puguem donar-li la màxima difusió.

· Tots els dimecres com a Dia de lluita setmanal, on els treballadors es vesteixin de vermell durant la seva jornada laboral, com a símbol de les nostres reivindicacions i perquè es faci visible la lluita en les empreses.

És hora que els que encara no ho estigueu, us conciencieu de la importància que té un conveni sectorial REAL que reguli les nostres condicions de treball.

A partir d'ara, juntament amb els vostres delegats i delegades sindicals, heu de ser VOSALTRES els protagonistes d'aquesta reivindicació.

 

UNITS, PODEM!

 


 

MATERIAL

 

Per perfil de Whatsapp (passeu-ho a tots els vostres contactes, perquè l'hi posin en els seus perfils i que aquests al seu torn facin el mateix):

 

https://www.ccoo-servicios.es/imagenes/tic/virusTIC_whatsapp_texto.png

 

Podeu descarregar-vos els bàners animats i estàtics de la campanya en els següents enllaços i utilitzar-los en les vostres web’s, blogs, Facebook, etc. i com a peu en cadascun dels emails que envieu:

https://www.ccoo-servicios.es/imagenes/tic/virusTIC_banner_400.gif

https://www.ccoo-servicios.es/imagenes/tic/virusTIC_banner_600.gif

https://www.ccoo-servicios.es/imagenes/tic/virusTIC_banner_A_400.png

https://www.ccoo-servicios.es/imagenes/tic/virusTIC_banner_A_600.png

https://www.ccoo-servicios.es/imagenes/tic/virusTIC_banner_B_400.png

https://www.ccoo-servicios.es/imagenes/tic/virusTIC_banner_B_600.png

https://www.ccoo-servicios.es/imagenes/tic/virusTIC_banner_C_400.png

https://www.ccoo-servicios.es/imagenes/tic/virusTIC_banner_C_600.png

 

Virus AEC-ANEIMO.

El #ConvenioTIC et vacuna.