Primera jornada de protesta, 23 de març a les 11 hores Hotel Arts

La patronal presenta la seva proposta per a la negociació del conveni col·lectiu d'hostaleria


Va ser en la reunió del passat dimecres 8 de març de 2017. Es tracta d'una sèrie de propostes que van en la línia de precaritzar, desregular, empitjorar les condicions de treball i els drets dels treballadors i de les treballadores del sector.pdf
print
pmail

Aquestes propostes semblen haver estat elaborades en un context de greu crisi econòmica, és a dir, no té en compte la creació de riquesa en el sector, les xifres molt favorables de la facturació i dels beneficis empresarials. Empitjoren l'actualment establert:

·         Excedències: la seva proposta dificulta la reincorporació del personal.

·         Jornada irregular: pretenen que es pugui distribuir fins a un 30% de la jornada de manera irregular.

·         Vacances: eliminar els mesos de juliol i agost dels calendaris.

·         Dies d'assumptes propis: que siguin recuperables.

·         Retallar els premis de vinculació: elevant l'edat per poder percebre'ls i reduint els supòsits que donen dret.

·         Eliminar el complement salarial en espècie en alguns establiments.

·         Retallada del complement de nocturnitat.

·         No contempla proposta d'increment salarial.

Convoquem una primera jornada de protesta. El proper dia 23 de març a les 11 h ens concentrarem a l'Hotel Ars i a les 13 h en la Patronal Foment. L'objectiu és manifestar el nostre total desacord amb l'actitud de la patronal en la negociació col·lectiva, que pretén precarizar les condicions de treball sense assumir cap de les reivindicacions de la part social.

Aquest conveni col·lectiu no pot ser de retallades, sinó de tot el contrari, ens ha de permetre avançar. Els treballadors i les treballadores també tenim dret a percebre part de la riquesa que estem generant en el sector.

La propera reunió serà dimecres que ve 29 de març de 2017.

Seguirem informant!

CCOO Serveis Catalunya