Negociació del Conveni de Banca

L'AEB HA DE SORTIR DE LA COVA


L'AEB ha tornat a les seves posicions de màxims en la reunió d'avui de la Mesa del Conveni. Sembla que no ha escoltat res del que s'ha treballat i discutit en aquests mesos. Tornen a plantejar passar de salari fix a variable les pagues de beneficis, suprimir l'antiguitat i ampliar la mobilitat geogràfica a 50 kms. Lluny de buscar l'espai d'un acord al què semblaven acostar-se, ara opten per recomençar la negociació. CCOO i tots els sindicats ja els hem respost clarament: el Conveni que volen, i en el qual insisteixen, NO ÉS POSSIBLE.

La reforma laboral, aquella contra la que vam fer una vaga general, és una de les seves grans bases. La fi de la vigència del Conveni, que en la seva versió seria el 19 de desembre, generaria inseguretat jurídica i bastants problemes per a tothom. Per a les empreses, abordar un més que previsible nou procés de concentració sectorial sense les condicions laborals clares no ha de ser el millor escenari. Per a les plantilles, els que treballem en els bancs i generem els beneficis, tampoc, perquè perdríem la base legal de les nostres condicions laborals. Les conseqüències serien molt greus.

En realitat no portem un any de negociacions. Totes les parts vam acordar l?endarreriment de l'inici de les negociacions fins a final de febrer de 2015. La vigència del Conveni hauria d'arribar, per tant i almenys, fins a la mateixa data de 2016.

En conseqüència, en la reunió d'avui, CCOO hem tornat a fer una aposta ferma per la negociació. De tal manera que hem lliurat textos concrets de les nostres propostes i alternatives en set capítols. Són documents exploratoris, que van en la línia de definir les possibilitats de l'acord i apostar per un conveni renovat, de modernització i de manteniment de drets i condicions. També hem reiterat la nostra oferta de principi d'acord a aconseguir en la pròxima Mesa de l'1 de desembre:
  • L'increment salarial per al 2015 i amb efectes 1 de gener. Proposem l'1,0%.
  • La pròrroga de la vigència del Conveni. Fins al 31 març 2016.
  • Decidir un principi d'acord sobre les matèries que poden configurar el Conveni.
No obstant això, l'AEB manté la seva posició del primer dia, de retallades salarials i de drets. El que inevitablement provocarà, a curt termini, la convocatòria de mobilitzacions per fer sentir la veu de bancàries i bancaris en defensa del nostre conveni.

ÉS TEMPS D'AVANÇAR, ÉS TEMPS D'UN BON CONVENI