Negociació col.lectiva BANCA

L'AEB FA IMPOSSIBLE EL CONVENI


L'1 d'Abril serem víctimes d'una situació inèdita: no hi haurà Conveni de Banca. Ens quedem sense la base sòlida dels nostres drets, els nostres salaris, les nostres condicions laborals.

L'AEB, parapetada en la reforma laboral del PP i amb l'amenaça d'acabar amb el Conveni, ha pretès, en aquesta negociació, imposar una retallada de salaris i de drets sense precedents, que els sindicats presents en la Mesa hem rebutjat unànimement.

L'AEB aprofita per fer impossible el Conveni si no s'accepten les seves imposicions. Totes les parts i els experts coincideixen que el caos normatiu, la incertesa jurídica, la discrecionalitat, la indefensió a les que aboca la pèrdua del Conveni ens porten a entrar en un territori si més no desconegut, però segur que molt perillós.

CCOO hem portat a la Mesa propostes d'actualització, alternatives modernitzadores, canvis de calat i hem arriscat solucions que necessiten explicació detallada, però la intenció "modernitzadora" de l'AEB ha demostrat ser només una façana per retallar en tots i cadascun dels capítols del Conveni, perquè "sense Conveni no tindreu res".

Mentrestant, hem seguit coneixent els increments de retribucions, bonus i plans de pensions de Presidents, Consellers i Alts càrrecs dels Bancs. Aquest és el sistema financer que sembla que volen construir les nostres empreses, en nom de la recuperació de la reputació i de la confiança.

CCOO mobilitzarem tots els nostres recursos per fer comprendre que el sector sense Conveni serà un camí d'espines, pedregós i amb accidents, per a tots, per a les treballadores i treballadors de banca i per al propi sindicat, però també per a les empreses. En els tribunals, a cada empresa, al carrer, en les oficines...

Totes les plantilles, de bancs grans i petits, en serveis centrals o a la xarxa, defensarem la nostra ocupació, el nostre salari, les nostres condicions laborals, fins a obligar a l'AEB a recuperar el Conveni, a retornar-nos la dignitat d'unes condicions laborals acordades i no imposades.

ÉS TEMPS D'AVANÇAR, ÉS TEMPS D'UN BON CONVENI