CCOO celebra que el centre comercial l´Ànec Blau decideixi tancar abans de les 22 hores el seu horari comercial a partir del proper 1 d´octubre


La direcció del centre comercial l’Ànec Blau de Castelldefels, després de l’insistència per part de CCOO des de fa anys en diverses converses, ha decidit acollir-se al horari comercial de tancar abans de les 21 hores d’octubre a maig. CCOO valorem positivament aquesta decisió que respon a la reivindicació per facilitar la conciliació de la vida personal i laboral de les persones traballadores.


Les empreses no estan obligades a respectar l’esmentada franja horaria al tractar-se d’un centre comercial que està en un municipi precisament declarat turístic i que a l’acollir-se a la llei d’horaris comercials 08/2017 s’equipara a l’horari comercial de la totalitat de centres comercials de Barcelona.

Aquest nou horari afecta al conjunt de les persones treballadores i de les botigues de diferents marques comercials que hi ha en l’Ànec Blau a exceció, de moment, del supermercat que hi ha en el recinte, que des de CCOO s’està treballant confiats que finalment decideixi sumar-se al nou horari.

Per CCOO aquest canvi d’horari comercial dona la raó a la possible i necessària reivindicació, que venim reiterant, d’establir l’obertura comercial únic fins a les 21 hores tot l’any a Catalunya, a fi d’avançar cap el compliment del Pacte per la Reforma Horària, que estableix el tancament dels establiments comercials a les 19.30 hores en l’horitzó del 2025 y que si no es donen passes en aquest sentit, el Pacte no té credibilitat.

CCOO Serveis Catalunya