CCOO desconvoca la vaga als supermercats de Glovo prevista per aquest cap de setmana després de mantenir els primers contactes amb l´empresa


CCOO desconvoca la huelga en los supermercados de Glovo prevista para este fin de semana después de mantener los primeros contactos con la empresa


Glovo ha posat sobre la taula la contractació indefinida directa per a tota la plantilla dels repartidors i repartidores dels supermercats

A conseqüència de l'èxit sense precedents de la primera jornada de vaga convocada per CCOO de Catalunya als supermercats de Glovo, aquesta setmana ja han tingut lloc els primers contactes amb l'empresa. Glovo ha posat sobre la taula la contractació indefinida directa per a tota la plantilla dels repartidors i repartidores dels supermercats. Aquesta era una de les principals reivindicacions que van portar els treballadors i treballadores a convocar la vaga.

CCOO analitzarà la continuïtat dels contactes amb Glovo i farà un seguiment d’aquesta contractació proposada amb l’objectiu d’assegurar que cap treballador o treballadora es quedi fora.

Davant aquesta situació, CCOO ha proposat desconvocar la vaga dels dies 10, 11 i 12 de setembre als supermercats de Glovo. En funció de com es faci efectiva aquesta contractació indefinida, es valorarà la necessitat de plantejar noves mobilitzacions en el futur.

Al mateix temps, CCOO ha ampliat la denúncia a Inspecció de Treball contra Glovo per cessió il·legal de treballadors amb altres denúncies per l’incompliment del Salari Mínim Interprofessional, de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i la vulneració del dret fonamental de vaga. El sindicat resta a l’espera dels resultats de les actuacions fetes per la Inspecció de Treball.

Des de CCOO volem destacar que aquesta ha estat la primera vaga convocada legalment que ha tingut lloc en una empresa de repartiment de plataforma digital a Europa. L’empresa no s’esperava que els treballadors i treballadores dels seus supermercats, acompanyats per CCOO, fossin capaços d’aconseguir en les primeres jornades de vaga que Glovo tanqués l’APP i no sortissin comandes durant tot el cap de setmana del 27 al 29 d’agost.

La valentia i el compromís del col·lectiu de treballadors i treballadores de supermercats, conjuntament amb la implicació de CCOO, han aconseguit traslladar a l’opinió pública la informació de les condicions laborals inadmissibles amb les quals treballa aquest col·lectiu.

- - - - - - - -

CCOO desconvoca la huelga en los supermercados de Glovo prevista para este fin de semana después de mantener los primeros contactos con la empresa

Glovo ha puesto sobre la mesa la contratación indefinida directa para toda la plantilla de los repartidores y repartidoras de los supermercados

A consecuencia del éxito sin precedentes de la primera jornada de huelga convocada por CCOO de Catalunya en los supermercados de Glovo, esta semana ya han tenido lugar los primeros contactos con la empresa. Glover ha puesto sobre la mesa la contratación indefinida directa para toda la plantilla de los repartidores y repartidoras de los supermercados. Esta era una de las principales reivindicaciones que llevaron a los trabajadores y trabajadoras a convocar la huelga.

CCOO analizará la continuidad de los contactos con Glovo y hará un seguimiento de esta contratación propuesta con el objetivo de asegurar que ningún trabajador se quede fuera.

Ante esta situación, CCOO ha propuesto desconvocar la huelga de los días 10, 11 y 12 de septiembre en los supermercados de Glovo. En función de cómo se haga efectiva esta contratación indefinida, se valorará la necesidad de plantear nuevas movilizaciones en el futuro.

Al mismo tiempo, CCOO ha ampliado la denuncia a Inspección de Trabajo contra Glovo por cesión ilegal de trabajadores con otras denuncias por el incumplimiento del Salario Mínimo Interprofesional, de la Ley de Prevención de Riesgos Laborales y la vulneración del derecho fundamental de huelga. El sindicato está a la espera de los resultados de las actuaciones realizadas por la Inspección de Trabajo.

Desde CCOO queremos destacar que esta ha sido la primera huelga convocada legalmente que ha tenido lugar en una empresa de reparto de plataforma digital en Europa. La empresa no se esperaba que los trabajadores y trabajadoras de sus supermercados, acompañados por CCOO, fueran capaces de conseguir en las primeras jornadas de huelga que Glovo cerrara la APP y no salieran pedidos durante todo el fin de semana del 27 al 29 de agosto.

La valentía y el compromiso del colectivo de trabajadores y trabajadoras de supermercados, conjuntamente con la implicación de CCOO, han conseguido trasladar a la opinión pública la información de las condiciones laborales inadmisibles con las que trabaja este colectivo.

CCOO Catalunya