L'Ajuntament de Barcelona es compromet amb CCOO i UGT a obrir un diàleg per un nou decret que restringeixi els horaris comercials


El passat dia 17 de juliol, CCOO i UGT van tenir una reunió amb el Comissionat de Comerç de l'Ajuntament de Barcelona, en relació a la petició d'anul·lar el decret que permet l'obertura dels comerços al centre de Barcelona durant l'estiu.

De la reunió es va treure les següents informacions

El decret aprovat per l?anterior equip de govern i validat per la Generalitat de Catalunya pot tenir una durada de 8 anys, segons els Serveis Jurídics de l?Ajuntament.

L'actual equip de govern al·lega que no pot modificar o anul·lar aquest decret perquè:

1.       No hi ha consens entre els partits presents actualment en  l'Ajuntament

2.       D'aquí al 15 de setembre no es poden realitzat Plens Ordinaris o Extraordinaris.

3.       L'anul·lació del decret pot obrir la porta a aplicar la llei espanyola de horaris comercials

Finalment el Comissionat ens informa que l'actual equip de govern pren el compromís d'obrir un diàleg a setembre amb tots el agents socials i societat civil sobre el tema dels horaris comercials a la ciutat de Barcelona amb la perspectiva que l'any vinent es pugui presentar un nou decret.

UGT i CCOO es ratifiquen en la nostra petició de limitar al màxim aquest decret donat que hi ha un  ampli consens entre agents socials, empresaris i administració de Catalunya  per no aplicar la llei espanyola de horaris comercials i entenen que hi ha una majoria política a l'Ajuntament de Barcelona per poder canviar aquesta realitat.

CCOO i UGT es comprometen a continuar treballant per racionalitzar aquests horaris comercials, que ni creen ocupació i perjudiquen la conciliació de la vida personal dels treballadors i treballadores, esperant que l'obertura de diàleg a setembre sigui l'inici de la fi d'aquests horaris sense sentit.

CCOO Serveis Catalunya