Signem l'acord amb Tripadvisor per minimitzar l'ERO de l'empresa


L’acord garanteix un 70% de voluntarietat, una borsa de recuperació d’ocupació i millores econòmiques per sobre de les indemnitzacions legalment establertes.


Hem signat recentment un acord amb Tripadvisor a Barcelona per tal de minimitzar l’impacte de l’ERO que va presentar a finals de setembre. Tripadvisor, que aplica el conveni de Contact Center, va al·legar com a causa el tancament a escala mundial d’un dels seus departaments per l’automatització de gestions, amb la qual cosa la decisió de l’empresa era irreversible.

Tot i això, durant el mes que han durat les negociacions, des de CCOO, hem al·legat que aquest tipus de polítiques empresarials només causen acomiadaments a costa de buscar un major benefici global Hem defensat, fermament, que l’empresa havia de responsabilitzar-se de la pèrdua d’ocupació i assegurar l’estabilitat de les persones treballadores que continuen treballant.

Els aspectes més destacats de l’acord assolit són:

-Voluntarietat de persones afectades. El 70% de les sortides definitives (69 persones treballadores) seran voluntàries, davant del 100% dels acomiadaments plantejats inicialment.

–Creació d’una borsa, i recuperació d’ocupació futura, addicional al pla de recol·locació ofert per l’empresa.

-Les persones treballadores afectades per l’acomiadament col·lectiu percebran una indemnització igual a la que els correspon en el cas d’acomiadament improcedent d’acord amb la normativa vigent. Addicionalment, les persones acomiadades cobraran dues mensualitats i el 100% del bonus corresponent al mes d’octubre.

Volem recordar els avenços que ha significat en el sector de Contact Center el darrer acord laboral, que va confirmar la fi dels contractes d’obra i servei i la signatura del conveni col·lectiu del sector, que estableix garanties addicionals a la subrogació convencional.

Aquest acord ha estat possible gràcies a la fermesa de CCOO de Catalunya, que ostenta la totalitat de la representació legal a l’empresa, i la confiança mostrada per les persones treballadores.