Negociació del IV Conveni Col·lectiu

Telemàrqueting. ARA SÍ: Comença la Negociació


Els sindicats hem presentat les nostres plataformes reivindicatives i hem arrencat les primeres impressions de la patronal. >> Veure comunicat en PDF-26 març 2007-

En la reunió mantinguda el 27 de març de 2007 de la Taula Negociadora del Conveni Col·lectiu de Telemàrqueting, els diferents sindicats hem presentat les nostres plataformes reivindicatives i hem arrencat les primeres impressions de la patronal.


Des de COMFIA-CC.OO. hem exposat els temes que considerem prioritaris i que plantegem en la nostra plataforma per a aquesta negociació, que són:

    o Carrera Professional. Desenvolupament de la carrera professional. Redefinició de les funcions i categories.

    o Professionalització del sector. Amb la participació de tots: patronal, sindicats, Adm. Públiques, etc.

    o Retribucions Econòmiques. Increment de taules salarials que ens garanteixin el guany del poder adquisitiu, mantenint la clàusula de revisió. Mitja paga extraordinària més durant la vigència del conveni.

    o Estabilitat en l'ocupació. Augment dels percentatges de contractació a temps complet i augmentant els percentatges de la contractació indefinida.

    o Salut Laboral. Regular el temps entre cridada i cridada, control i limitació d'escoltes. Regulació del multiskill i/o polivalència.

    o Temps de Treball. Reducció de la jornada laboral. Tractament de festius, pauses, descansos, vacances i incapacitat transitòria.

    o Introducció de polítiques d'Igualtat, així com la instauració de mesures per a una millor conciliació de la vida familiar i laboral.


La Patronal ha reaccionat amb sorpresa. No entenen que fem propostes que suposen increments salarials i costos addicionals. Fins i tot han arribat a fer-nos culpables de la deslocalització del sector que estan portant a terme ells mateixos. Apel·len a la nostra responsabilitat però són incapaços de plantejar solucions reals, prova d'això és la proposta, que per primera vegada han lliurat per escrit, plena d'ambigüitats i imprecisions.

Des de COMFIA-CC.OO., creiem que aquest conveni, com tots els anteriors, estarà marcat per un gran desencontre en les postures inicials.

Com sempre, serà decisiva la capacitat que tinguem d'unir-nos per a fer entendre a la patronal, que:

la qualitat comporta professionalització.

només un sector de qualitat pot competir amb la deslocalització.

També hem de fer-los entendre que els treballadors i treballadores de telemàrqueting no renunciarem a les nostres reivindicacions.

La pròxima reunió se celebrarà el dia 17 d'abril…

…Esperem sigui fructífera.


Afília't a COMFIA-CCOO

Agrupació de Telemàrqueting COMFIA-CCOO