CCOO NO SIGNA EL CONVENI DE PRODELIVERY


Es consumeixi, amb la nostra oposició, la signatura d'un dels pitjors convenis sectorials del país

El passat 7 de juny es va consumar, amb l'oposició de CCOO, la signatura del conveni de productes elaborats i preparats per a la venda a domicili (PRODELIVERY), que afecta les pizzeries en conjunt.

- - - - - -

CCOO NO FIRMA EL CONVENIO DE PRODELIVERY

Se consuma, con nuestra oposición, la firma de uno de los peores convenios sectoriales del país

El pasado 7 de Junio se consumó, con la oposición de CCOO, la firma del convenio de productos elaborados y preparados para su venta a domicilio (PRODELIVERY), que afecta a las pizzerías en su conjunto.


Es confirma així no només la pèrdua d'una gran oportunitat de millorar les condicions de la plantilla després de més de 3 anys sense conveni, sinó un nou gir amb l'empitjorament de les condicions econòmiques d'aquest sector.

CCOO NO SIGNA perquè no compleix els requisits mínims que ens marquem en aquesta negociació, com a millora de la contractació, regulació de la jornada irregular, garantia mensual de jornada i salaris, dret per a la persona treballadora en matèria de trasllats, i increments salarials per a totes les categories, millorant les condicions dels repartidors i repartidores, salarialment i en matèria de prevenció.

La negociació s'ha centrat únicament en les condicions salarials, per empitjorar-les substancialment a més de menysprear la resta de qüestions. I la pèrdua econòmica que suposa el conveni és quantificable: S'han eliminat del conveni tots els conceptes salarials i extrasalarials que supleixen una necessitat com ara Plus Transport, Plus roba, Menyscapte de moneda, plus repartidor, plus de responsabilitat…deixant les condicions del sector a nivells “low cost” com us detallem en aquesta taula:

 

 

 

Calculos

 

Salario convenio con subida SMI a 1 de enero 2022

 

Salario subida SMI + Extrasalariales por convenio

 

 

Firma de condiciones

 

 

 

Diferencia

Oficial Delivery.

14.000,00

15.224,82

15.200,00

-24,82

Repartidor.

14.000,00

14.814,29

14.420,00

-394,29

Auxiliar de Tienda.

14.000,00

15.224,82

14.420,00

-804,82

Ayudante obrador

14.000,00

15.224,82

14.420,00

-804,82

Personal de inicio

14.000,00

15.224,82

14.000,00

-1.224,82

Les categories bases es veuen severament perjudicades en eliminar els conceptes extrasalarials i amb ells els seus salaris. Es crea un grup d'inici amb salari a pèl de l'SMI.

Les categories superiors no veuran una millora salarial amb aquesta signatura, amb la gran necessitat duna millora que reconegui el treball que realitzen.

En definitiva, CCOO NO SIGNA AQUEST CONVENI, I ENS SOBREN ELS MOTIUS PER AIXÒ. Entenem que les persones treballadores han perdut una oportunitat històrica per millorar les seves condicions laborals a empreses com TELEPIZZA, DOMINO´S PIZZA, PAPA JOHNS, PIZZA HUT, PIZZERIAS CARLO´S…, no entenem com UGT sent el sindicat majoritari en aquest sector ha signat aquest conveni que rebaixa drets i condicions.

CCOO ÉS EL TEU SINDICAT  AFÍLIA-T’HI!

- - - - -

CCOO NO FIRMA EL CONVENIO DE PRODELIVERY

Se consuma, con nuestra oposición, la firma de uno de los peores convenios sectoriales del país

El pasado 7 de Junio se consumó, con la oposición de CCOO, la firma del convenio de productos elaborados y preparados para su venta a domicilio (PRODELIVERY), que afecta a las pizzerías en su conjunto.

Se confirma así no solo la pérdida de una gran oportunidad de mejorar las condiciones de la plantilla después de más de 3 años sin convenio, sino un nuevo giro de tuerca con el empeoramiento de las condiciones económicas de este sector.

CCOO NO FIRMA porque no cumple los requisitos mínimos que nos marcamos en esta negociación, como mejora de la contratación, regulación de la jornada irregular, garantía mensual de jornada y salarios, derecho para la persona trabajadora en materia de traslados, e incrementos salariales para todas las categorías, mejorando las condiciones de los repartidores y repartidoras, salarialmente y en materia de prevención.

La negociación se ha centrado únicamente en las condiciones salariales, para empeorar sustancialmente éstas además de despreciar el resto de cuestiones. Y la pérdida económica que supone el convenio es cuantificable: Se han eliminado del convenio todos los conceptos salariales y extrasalariales que suplen una necesidad tales como Plus Transporte, Plus ropa, Quebranto de moneda, plus repartidor, plus de responsabilidad…dejando las condiciones del sector en niveles “low cost” como os detallamos en esta tabla: