Nota informativa sobre el Conveni d´itv´s


Avui dia 22 de març del 2022, ha tingut lloc la tercera reunió per a la negociació del conveni col·lectiu d'empreses d'inspecció tècnica de vehicles de Catalunya.

--------

Hoy día 22 de marzo de 2022, ha tenido lugar la tercera reunión para la negociación del convenio colectivo de empresas de inspección técnica de vehículos de Catalunya.


Avui dia 22 de març del 2022, ha tingut lloc la tercera reunió per a la negociació del conveni col·lectiu d'empreses d'inspecció tècnica de vehicles de Catalunya.

A les dues anteriors reunions vam constituir la comissió negociadora, vam establir el calendari de reunions i els sindicats vàrem presentar les plataformes reivindicatives (propostes per a la negociació).

En aquesta tercera reunió, la patronal, després de valorar les propostes de la part social, ens planteja que, atesa la incertesa creada després de la pandèmia, amb índexs de preus elevats, la guerra al nostre continent i les seves possibles conseqüències a l'economia, que  els és molt complicat negociar un conveni de més d'un any de durada.  Per això ens pregunten si estaríem disposats a negociar una pròrroga del conveni d'un any (2022) i l'increment salarial.

La idea inicial de CCOO era un conveni de tres anys que ens permetés guanyar poder adquisitiu i poder avançar en drets en matèria de jornada, permisos retribuïts, ascensos, formació, etc.

Davant d'aquest nou escenari que ens planteja la patronal, la part social ens hem compromès a contestar si seria possible negociar aquesta pròrroga d'un any i l'increment salarial.

CCOO debatrà al seu intern si és possible negociar en els termes que ens plantegen i intentarem consensuar amb la resta de sindicats representatius del sector una proposta conjunta.

La propera reunió serà el dilluns 28 de març de 2022.

 Seguirem informant!

- - - - - - - -

Hoy día 22 de marzo de 2022, ha tenido lugar la tercera reunión para la negociación del convenio colectivo de empresas de inspección técnica de vehículos de Catalunya.

En las dos anteriores reuniones constituimos la comisión negociadora, establecimos el calendario de reuniones y los sindicatos presentamos las plataformas reivindicativas (propuestas para la negociación).

En esta tercera reunión, la patronal, después de valorar las propuestas de la parte social, nos plantea que, dada la incertidumbre creada tras la pandemia, con índices de precios elevados, la guerra en nuestro continente y sus posibles consecuencias en la economía, que les resulta muy complicado negociar un convenio de más de un año de duración. Por este motivo nos preguntan si estaríamos dispuestos a negociar una prórroga del convenio de un año (2022) y el incremento salarial.

La idea inicial de CCOO era un convenio de tres años, que nos permitiera ganar poder adquisitivo y poder avanzar en derechos en materia de jornada, permisos retribuidos, ascensos, formación, etc.

Ante este nuevo escenario que nos plantea la patronal, la parte social nos hemos comprometido a contestar si sería posible negociar dicha prórroga de un año y el incremento salarial.

CCOO debatirá en su interno si es posible negociar en los términos que nos plantean e intentaremos consensuar con el resto de sindicatos representativos del sector una propuesta conjunta.

La próxima reunión será el lunes 28 de marzo de 2022.

¡Seguiremos informando!