Rotund èxit a les concentracions de Contact Center convocades per CCOO


Avui, el sector ha tornat a manifestar el cansament i la crispació d'unes plantilles fartes dels desplantaments constants del seu patronal en la negociació del conveni col·lectiu.

- - - - - - - -

Rotundo éxito en las concentraciones de Contact Center convocadas por CCOO

Hoy, el sector ha vuelto a manifestar el hartazgo y la crispación de unas plantillas hartas de los desplantes constantes de su patronal en la negociación del convenio colectivo


A les concentracions celebrades avui davant les principals empreses client del sector de Contact Center s'ha constatat la intenció, per part del sindicat i les treballadores, d'elevar el conflicte fins al nivell que la situació requereixi per aconseguir un objectiu clar: dignificar les condicions del sector.

El bloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu afecta 100.000 persones treballadores, 75.000 dones, que tenen una jornada mitjana de 30 hores setmanals i un salari mitjà de 800 euros bruts al mes.

Els tres darrers convenis col·lectius no s'han signat abans dels 2 anys de negociació, deixant clar, per part de la patronal, la importància que té per a ella els drets de les treballadores. Les plantilles han decidit posar fi a aquesta actitud despòtica que avui, més que mai, és intolerable a causa de la situació de pujada de preus i d'inflació descontrolada que viu el país.

L'SMI ha arribat a dues categories del conveni col·lectiu, quedant a tan sols 500 euros bruts al mes, el salari del 80 % de les persones que treballen al sector amb la categoria teleoperador/a especialista tenen un salari de 14.550 euros bruts a l'any . Parlem, doncs, d'una patronal que condemna deliberadament a la pobresa una gran part de les seves treballadores.

Des de CCOO es vol advertir la patronal de Contact Center (CEX) que no consentirà que segueixi generant treballadores pobres que no arriben a final de mes malgrat tenir feina. No permetrà que aquestes empreses segueixin incrementant la bretxa salarial i la desigualtat. El camí de la dona va inexorablement unit a la dignificació del seu treball i això és una cosa que defensaran amb ungles, dents i fins al final.

- - - - - - -

Rotundo éxito en las concentraciones de Contact Center convocadas por CCOO

Hoy, el sector ha vuelto a manifestar el hartazgo y la crispación de unas plantillas hartas de los desplantes constantes de su patronal en la negociación del convenio colectivo

En las concentraciones celebradas hoy ante las principales empresas cliente del sector de Contact Center se ha constatado la intención, por parte del sindicato y las trabajadoras, de elevar el conflicto hasta el nivel que la situación requiera para conseguir un objetivo claro: dignificar las condiciones del sector.

El bloqueo de las negociaciones del convenio colectivo afecta a 100.000 personas trabajadoras, 75.000 de ellas mujeres, que tienen una jornada media de 30 horas semanales y un salario medio de 800 euros brutos al mes.

Los tres últimos convenios colectivos no se han firmado antes de los 2 años de negociación, dejando claro, por parte de la patronal, la importancia que tiene para ella los derechos de las trabajadoras. Las plantillas han decido poner fin a esta actitud despótica que hoy, más que nunca, es intolerable debido a la situación de subida de precios e inflación descontrolada que vive el país.

El SMI ha alcanzado a dos categorías del convenio colectivo, quedando a tan solo 500 euros brutos al mes, el salario del 80% de las personas que trabajan en el sector con la categoría teleoperador/a especialista tienen un salario de 14.550 euros brutos al año. Hablamos, por tanto, de una patronal que está condenando deliberadamente a la pobreza a una gran parte de sus trabajadoras.

Desde CCOO se quiere advertir a la patronal de Contact Center (CEX) que no va a consentir que siga generando trabajadoras pobres que no llegan a fin de mes pese a tener trabajo. No va a permitir que estas empresas sigan incrementando la brecha salarial y la desigualdad. El camino de la mujer va inexorablemente unido a la dignificación de su trabajo y esto es algo que van a defender con uñas, dientes y hasta el final.

CCOO Servicios