Demà dilluns es celebrarà la primera reunió amb els sindicats per abordar la reestructuració de la plantilla a Banc Sabadell

Banc Sabadell vol retallar 2.000 llocs de treball a Espanya, CCOO exigim mesures voluntàries i un pla de viabilitat


Davant l'anunci de Banc Sabadell de voler retallar 2.000 llocs de treball a Espanya, CCOO exigirem a la reunió de demà mesures voluntàries i no traumàtiques a més d'un pla de viabilitat i seguretat per a la resta de la plantilla


El divendres passat, Banc Sabadell va convocar a la representació sindical a una reunió per demà dilluns 2 de novembre a les 11:30h per informar-nos de la voluntat de retallar 2.000 llocs de treball. Els primers indicis apunten que les mesures que plantejaran estan basades en prejubilacions i baixes incentivades, excloent així l'aplicació d'un ERO. 

CCOO, com a sindicat majoritari en el Banc amb un 42% de la representativitat, exigirem que el pla de retallada s'ajusti exclusivament a la voluntarietat de la seva acceptació, i que garanteixi la viabilitat i la seguretat dels llocs de treball de la resta de la plantilla que continuarà treballant a Banc Sabadell.

A falta de rebre les explicacions de la Direcció, ens sembla bé que el plantejament inicial de la Direcció sembli estar basat en oferir baixes incentivades i prejubilacions de forma voluntària, la qual cosa significaria, a priori, aplicar mesures no traumàtiques i evitar així l'aplicació d'un ERO.

Per a CCOO és bàsic que en la presentació d'aquest pla de reestructuració de demà dilluns, aquestes suposades mesures no traumàtiques vagin acompanyades de la certesa que el futur de l'entitat passi per garantir el manteniment dels llocs de treball de les més de 13.000 persones que continuaran prestant els seus serveis al Banc.

El tancament d'oficines i altres centres de treball i aquest pla d'ajust de la plantilla han d'estar acompanyat d'un pla que permeti a la plantilla de Banc Sabadell continuar oferint serveis a la clientela amb la màxima professionalitat i a més fer-ho en un ambient de confiança i tranquil·litat.

Un pla que reflecteixi la realitat del nostre negoci i en el qual Banc Sabadell assumeixi la seva responsabilitat social, que serveixi per evitar tenir a una plantilla amb càrregues de treball inassumibles i que, tot i així, demostra cada dia una professionalitat digna d'elogi davant d’una clientela amb diversitat de perfils que reclamen una atenció personalitzada.

Per això, CCOO els exigirem que dotin a la infraestructura dels recursos materials i tecnològics suficients per dur a terme aquest projecte, invertint adequadament en la digitalització i la formació de les plantilles a fi de garantir la viabilitat de l'empresa.

A la reunió de demà, CCOO esperem que la Direcció ens avanci les dades concretes d'aquest pla i els terminis d'execució i tancament per establir un calendari de reunions per portar a bon port aquesta negociació.

CCOO Servicios