Sentència Tribunal Suprem

Millor amb conveni, sentència Plus Conveni, part variable


El Tribunal Suprem ha ratificat, parcialment, la sentència de l'Audiència Nacional del 12 de juny de 2017 que declara"....el dret dels treballadors afectats al fet que li sigui abonada la part variable consolidada i generada, entre l'1 de gener al 12 d'agost de 2016..." (El Tribunal Suprem estima ara que el període de dret a la meritació finalitza l'1 de juliol de 2016 ?dia posterior a la signatura del Conveni- i no el 12 d'agost de 2016 -dia de la seva publicació en el BOE-).

Aquesta demanda va ser interposada per un sindicat que ni tan sols està a la taula del conveni, juntament amb altres forces sindicals, que tot i ser a la mesa negociadora, no han signat ni aquest ni cap conveni col.lectiu. Amb aquesta acció han posat en risc el conjunt global de les nostres condicions laborals, donant més valor a la part que al tot. Afortunadament, la sentència només qüestiona l'aplicació d'una part molt concreta del Conveni (un període temporal) però no posa en qüestió els continguts d'aquest.

S'ha de recordar que sense Conveni Col.lectiu està en risc el salari, la promoció, els triennis, les millores i els permisos, la classificació d'oficines, els préstecs, la reducció del temps de treball... 

Des de CCOO vam apostar per la signatura d'aquest Conveni, i quan vam conèixer la sentència de l'Audiència Nacional al 2017, ja varem sol.licitar formalment a les empreses que acatessin aquesta sentència i abonessin la quantia corresponent. Ara, amb la ratificació del Tribunal Suprem, hem tornat a dirigir-nos a les entitats perquè apliquin de forma pacífica la retribució pertinent, en la primera nòmina que sigui tècnicament possible. 

CCOO treballem en la regulació de drets per a les plantilles, i és estratègic tenir Conveni. La nostra negociació ha estat entesa i valorada per la majoria de les plantilles de les entitats, que han tornat a dipositar la seva confiança en CCOO en les recents eleccions sindicals, tornant a ser el sindicat majoritari en la taula de negociació del Conveni Col.lectiu. 

El nostre sector està immers en una contínua i profunda transformació, amb efectes sobre l'ocupació i la manera de treballar. CCOO no ens allunyarem dels nostres objectius i de la nostra responsabilitat. Per aquest motiu continuarem lluitant pels drets de les plantilles, sense menyscapte d'adaptar-nos als canvis.