Tribunal de Justícia de la Unió Europea

Registre de la jornada: Reconeixement de la Justícia Europea als plantejaments de CCOO


L'advocat general Pitruzzella proposa al Tribunal que sentenciï que les empreses tenen l'obligació d'introduir un sistema per mesurar el nombre real d'hores treballades cada dia.

El 31 de gener de 2019, l'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha publicat les conclusions relatives a la qüestió prejudicial plantejada per l'Audiència Nacional, després del conflicte presentat per CCOO davant Deutsche Bank, el 26 de juliol de 2017, per resoldre si les empreses tenen l'obligació de portar un registre diari de la jornada de les plantilles.

Les conclusions de l'advocat general són inequívoques, confirmen els plantejaments defensats per CCOO i suposen un pas endavant en la lluita contra les prolongacions de la jornada.

Després d'aquest pronunciament, ara ja només falta que el Tribunal emeti la seva sentència que, d'acord amb el que ha manifestat l'advocat general i també, anteriorment, la Comissió Europea, hauria de ser favorable a la implantació obligatòria d'un registre diari de la jornada, ja que la legislació espanyola no garanteix els drets de les persones treballadores pel que fa al temps de treball.

CCOO portem un llarg camí recorregut per combatre les prolongacions de la jornada, des de les múltiples denúncies davant la Inspecció de Treball, fins a les propostes que vam presentar als grups parlamentaris perquè es modifiqui la legislació estatal.

Ara sembla que ja es veu la llum al final del túnel, i esperem que el TJUE declari finalment l'obligació de les empreses de portar un registre diari de la jornada. La decisió es coneixerà en els propers mesos.

Enllaç al document: https://is.gd/kzTTpF