La tarda de dijous 27 de desembre a l?entrada del centre comercial de La Maquinista Barcelona

Concentració a La Maquinista "Al comerç volem conciliar!"


Delegades i delegats del sector del comerç de CCOO s'han concentrat a l'entrada del centre comercial "La Maquinista" per difondre la campanya que demana a la clientela uns hàbits de compra i consum responsable perquè facilitin la conciliació de la vida laboral i familiar de les persones que treballen al comerç.



CCOO de Serveis està realitzant accions emmarcades en la campanya "Al comerç volem conciliar!",que  ja s'han dut a terme des de finals de novembre a diferents llocs comercials de Catalunya (Mataró Parc, Av. Portal de l'Àngel a Barcelona, Girona, Lleida...). La campanya es denuncia que durant el mes de desembre el comerç està obert gairebé tots els festius i els diumenges, cosa que suposa, en aquestes dates, que a les persones que treballen al comerç els modifiquin la jornada i no puguin gaudir i preparar les festes com tothom.

CCOO constata que comprar en festius i diumenges no és necessari donat l'obertura d'horari comercial en dies laborables, de dilluns a dissabte, ja que és suficient per trobar un temps per comprar.

CCOO també demanem a la clientela que es compri dins de l'horari comercial i es surti dels establiments abans de l'hora de tancament, la qual cosa facilitarà que les persones treballadores puguem acabar la jornada laboral a l'hora establerta, com a dret irrenunciable, i no tenir que allargar l'horari.

CCOO venim reclamant un horari de tancament dels comerços d'acord a com ho fan altres serveis i altres hàbits socials, per això demanem establir l?horari comercial màxim fins a les 21 h durant tot l'any, per apropar-se a horaris europeus.

CCOO Serveis Catalunya