Al comerç volem conciliar!

Al comerç volem conciliar!


A desembre el comerç obrirà quasi tots els festius i diumenges. CCOO de Serveis de Catalunya fem una campanya de difusió entre la clientela "Al comerç volem conciliar!", per demanar que prenguin uns hàbits de compra i consum responsable que facilitin la conciliació de la vida laboral i familiar de les persones treballadores al comerç.


pdf
print
pmail


Ja hem realitzat difusió de la campanya a:  Mataró Parc (23/11 Black Friday), Girona carrer comercial de Joan Maragall (29/11) i Barcelona -Avinguda del Portal de l'Àngel de Barcelona (30/11).

Per CCOO comprar en festius i diumenges constatem que no és necessari donat l'obertura d'horari comercial en dies laborables, de dilluns a dissabte, ja que és suficient per trobar un temps per comprar. El que es compra en festius i diumenges no es compra de dilluns a dissabte, per tant obrir no incrementa el volum de vendes.

CCOO constatem que l'augment d'ocupació per aquestes dates, precària i temporal, es produeix per l?increment de les vendes i no pel fet d?obrir en festius i diumenges. Per a la majoria de les 240.000 persones treballadores del comerç a Catalunya, aquestes dates ens suposa modificar la jornada i no poder gaudir i preparar les festes com a tothom.

CCOO també demanem a la clientela que es compri dins de l'horari comercial i es surti dels establiments abans de l'hora de tancament, la qual cosa facilitarà que les persones treballadores puguem acabar la jornada laboral a l'hora establerta, com a dret irrenunciable, i no tenir que allargar l'horari.

CCOO venim reclamant un horari de tancament dels comerços d'acord a com ho fan altres serveis i altres hàbits socials, per això demanem establir l?horari comercial màxim fins a les 21 h durant tot l'any, per apropar-se a horaris europeus.

CCOO Serveis catalunya