COMFIA-CCOO inicia mobilitzacions a Banc Sabadell per exigir la readmissió del company Josep Maria


Davant la política irresponsable d'acomiadaments que realitza el Grup Banc Sabadell des de les últimes adquisicions d'altres entitats, COMFIA-CCOO està mobilitzant-se per aturar aquesta mala pràctica. El Banc Sabadell ha arribat a l'extrem d'acomiadar a un treballador, en Josep Maria, al·legant errors comunicatius davant una evident baixa laboral per malaltia, per la qual cosa COMFIA-CCOO exigeix la seva immediata readmissió.

Banc Sabadell, una vegada integrada la plantilla de BMN de Catalunya i Aragó, i després de signar un acord en el qual s'evitava l'aplicació d'un ERTO per 1.420 persones, està duent a terme una sèrie d'acomiadaments continuats en el temps que, en alguns casos no s'ajusten a la legalitat vigent.

L'últim cas que evidencia aquesta irresponsabilitat ha estat la d'un treballador que trobant-se de baixa laboral ha estat acomiadat per la direcció de Banc Sabadell al•legant absència de treball injustificada davant una evident baixa laboral per malaltia de caràcter urgent, tot i que eren coneixedors que forma part del percentatge que marca la legislació de contractació mínima de treballadors amb alguna discapacitat/minusvalidesa declarada (2 %). COMFIA-CCOO vol manifestar que “els arguments utilitzats per l'empresa no només estan fora de qualsevol raonament responsable i socialment acceptat, si no que mostren la nefasta política social d'una entitat que dedica grans esforços en la comunicació de la seva responsabilitat social, però menysprea a la seva plantilla i, en conseqüència, a la clientela a la qual es vol donar servei.”

COMFIA-CCOO exigeix la readmissió del company acomiadat i que l'entitat aturi la política d'aquesta pràctica que “només comporta al conjunt de la plantilla por i inseguretat. Només així el Banc Sabadell tornarà a ser un banc respectuós amb les persones.”

Les mobilitzacions que es duran a terme seran el dijous 5 de desembre en diferents oficines de Barcelona, acabant en una concentració a l'edifici "Torre Sabadell" de Barcelona (Av. Diagonal 407) a les 13:00 h, on s'atendrà als mitjans de comunicació.

Concentracions convocades pel 5 de desembre:

- 9:30 h oficina Banc Sabadell carrer Manso, 47 de Barcelona
- 10:30 h oficina Banc Sabadell Rambla Catalunya, 115 (cantonada carrer Rosselló)
- 13:00 h oficina "Torre Diagonal " Avinguda Diagonal, 407, (cantonada carrer Balmes)COMFIA-CCOO Banc Sabadell

Concentracions convocades pel 5 de desembre:

- 9:30 h oficina Banc Sabadell carrer Manso, 47 de Barcelona
- 10:30 h oficina Banc Sabadell Rambla Catalunya, 115 (cantonada carrer Rosselló)
- 13:00 h oficina "Torre Diagonal " Avinguda Diagonal, 407, (cantonada carrer Balmes)