Ja tenim Conveni de Comer莽 del Metall de Barcelona! (2016-2017)
pdf
print
pmail

El 28 de setembre CCOO va signar el Conveni del Comer莽 del Metall de Barcelona i prov铆ncia segons els acords arribats el passat 20 juliol i un cop ratificada la seva signatura per l?assemblea de delegats i delegades del sector.

El Conveni del Comer莽 del Metall signat consisteix amb els seg眉ents punts que destaquem:

*      Durada: 2 anys (2016-2017)

*      Ultractivitat:  manteniment  del  conveni,  un cop denunciat, fins a arribar nou acord.

*      Increment salarial sobre tots els conceptes: 1,4% per a l'any 2016 i 1,6% per a l'any 2017.

*      Acumulaci贸 de lact脿ncia: 14 dies laborables

*      Millora dels redactats que regulen: resoluci贸 extrajudicial de conflictes, comissi贸 parit脿ria, dietes, llic猫ncies no  retribu茂des, protocol en situaci贸 d'assetjament sexual i drets sindicals.

Des de CCOO tamb茅 valorem positivament que es mantingui l'actual redactat del conveni ja que la patronal ha defensat al llarg de tota la negociaci贸 propostes com la creaci贸 d'una borsa hor脿ria (flexibilitat), facilitar la compensaci贸 i absorci贸, retallar els complements salarials en situaci贸 d'incapacitat temporal, etc.

CCOO valorem positivament que el conveni col路lectiu serveixi per guanyar poder adquisitiu i  que les parts h脿gim convingut que el conveni ha de tenir continu茂tat, en contra del que la reforma laboral del 2012 preveu que fa a la p猫rdua de vig猫ncia dels convenis.

- - - - - -

El 28 de setiembre CCOO firm贸 el Convenio del Comercio del Metal de Barcelona i provincia seg煤n los acuerdos alcanzados el pasado 20 de julio y una vez ratificada su firma por la asamblea de delegados y delegadas del sector.

El Convenio del Comercio del Metal firmado consiste con los siguientes puntos que destacamos:

*      Duraci贸n: 2 a帽os (2016-2017)

*      Ultractividad: mantenimiento del  convenio, una vez denunciado, hasta alcanzar nuevo acuerdo.

*      Incremento salarial sobre todos los conceptos: 1,4% para el a帽o 2016 y 1,6% para el a帽o 2017.

*      Acumulaci贸n de lactancia: 14 d铆as laborables

*      Mejora de los redactados que regulan: resoluci贸n  extrajudicial  de  conflictos, comisi贸n paritaria, dietas, licencias no retribuidas, protocolo en situaci贸n de acoso sexualy derechos sindicales.

Desde CCOO tambi茅n valoramos positivamente que   se   mantenga   el   actual   redactado   del convenio ya que la patronal ha defendido a lo largo de toda la negociaci贸n propuestas como la creaci贸n de una bolsa horaria (flexibilidad), facilitar la compensaci贸n y absorci贸n, recortar los complementos salariales en situaci贸n de Incapacidad Temporal, etc.

CCOO valoramos  positivamente  que  el  convenio colectivo sirva para ganar poder adquisitivo y que las partes hayamos convenido que el convenio ha de tener continuidad, en contra de lo que la reforma laboral del 2012 contempla respecto a la p茅rdida de vigencia de los convenios.