COMUNICAT 52. CONVENI TIC.

La desregulació de les patronals ens esclavitzarà (Comunicat 52 Conveni TIC)


Ja advertíem en el nostre anterior comunicat, que les formes dels nous representants de la patronal havien canviat, per bé, però que esperàvem que aquesta nova imatge es traduís també en continguts "decents" per part de les propostes que portessin a la taula de negociació: NO HA POGUT SER.

Este artículo se publicó originalmente en serveistecnics (Agrupació Serveis Tècnics Catalunya) ,

Les empreses com: Accenture, Altran, Bibiomática, Capgemini, Connectics, Gfk Emer, Everis, Hewlett Packard, IBM, Indra, IPSOS, Oesia, Sopra-Steria, Tecnocom, TNS, Viewnext, Worldline,... en les patronals de la consultoria informàtica i estudis de mercat (AEC i ANEIMO), segueixen instal·lades en la seva particular visió d'aquest sector: treballadores i treballadors barats, homes i dones per a tot i amb TOTAL DISPONIBILITAT. És a dir, ESCLAVITUT.

I si no, traieu les vostres pròpies conclusions en la següent relació de propostes que aquests "angelets" han deixat caure en la seva proposta sobre JORNADA de TREBALL: 

  • ELIMINACIÓ de la JORNADA INTENSIVA d'ESTIU.
  • DISTRIBUCIÓ IRREGULAR de la jornada del 15% (270 hores a l'any).
  • FLEXIBILITAT HORÀRIA ORDINÀRIA fins a les 22:00 hores.
  • Adequació a l'HORARI de SERVEI (el que negociïn el client i la teva empresa).
  • MANTENIR 1.800 HORES ANUALS.

Sense tremolar-los el pols i sense titubejar, ens han anat explicant, una a una, totes aquestes "peces", com una necessitat urgent d'aquest sector, per poder donar servei als estupends clients que ens contracten.

Què significaria aquesta regulació sobre la vida dels treballadors i treballadores d'aquest sector? En tres paraules: VIURE PER TREBALLAR.

La patronal segueix sense madurar, i insisteix a fer propostes que donin cabuda a l'actual model de negoci en aquest sector, més preocupat de facturar per persona/hora que de facturar per serveis de qualitat o per projectes "clau en mà".

Des de CCOO anem a vetllar perquè aquest conveni no consolidi aquestes pràctiques, que condemna als treballadors i treballadores a salaris de misèria, sense carreres professionals que desenvolupar, sense afecció a les empreses i sense vida personal decent.

Seguirem insistint en la necessitat que aquest conveni sigui, abans de res, una eina POSITIVA per a tothom i centrada en les persones que volem desenvolupar la nostra activitat en aquest sector. Un conveni capaç de regular les situacions més comunes de la nostra activitat: desplaçaments, guàrdies, intervencions, jornada d'estiu, permisos, baixes per malaltia, hores extres, distribució irregular de la jornada, horaris en clients, sistema de classificació professional, etc. I un conveni que posi al dia els mínims salarials, congelats durant els últims 7 anys,...

Seguirem informant.

CCOO ÉS EL TEU SINDICAT ARA MÉS QUE MAI. AFILIA'T!

Si ets afiliat o afiliada, envia'ns les teves dades de contacte (e-mail, telèfon mòbil, adreça on treballes, empresa,...) actualitzats a tic@servicios.ccoo.es

CCOO PER UN #ConvenioTIC DIGNE!