Ramón González a Ràdio4 Tertúlia d´Econòmix 070920

Tornar a l´oficina amb mesures de salut laboral. Ens en sortirem


Tornar a l

Com tornar a l’oficina?, Ramón González (CCOO de Serveis) ens ho explica en la tertúlia d’Econòmix de Ràdio4, No te la perdis!


Ramón González (CCOO de Serveis)  a Ràdio 4.- Econòmix 07/09/20. Tertúlia “Tornar a l'oficina” va exposar quines són les claus per una tornada segura a la feina convençut que així ens en sortirem d’aquesta pandèmia i de les seves conseqüències.

Després de vacances tornar a la feina és reprendre l’activitat d’una nova normalitat que havíem aconseguit desconnectar-ne. Enguany aquesta represa a la nova normalitat ve afegida de l’excepcionalitat per fer front a la crisi del COVID19.

Tornar a l’oficina amb mesures de salut laboral

En molts casos és inevitable tornar a la feina, a l’oficina, de manera presencial, moltes persones treballadores no poden realitzar la seva feina des del teletreball, amb condicions i drets, i no queda més remei que fer-ho de manera presencial assumint així més mesures de prevenció tant en el desplaçament com en els espais i llocs de treball.

En aquesta tertúlia s’exposa les claus que tenen les persones treballadores al tornar a l’oficina, com a tota feina, amb seguretat, convençuts de que ens en sortirem:

  • per una part les persones treballadores han de vetllar perquè les empreses compleixen seriosament amb totes les mesures de seguretat i salut laboral per prevenir la COVID19 i de qualsevol accident laboral a través de les seves persones delegades de prevenció, com sempre, i
  • per altra part la responsabilitat que té cada persona treballadora en complir estrictament amb les mesures establertes.

Des de l’inici de la pandèmia el conjunt de les persones que formem CCOO ha estat en actiu vetllant per la salut i el treball. “Primer salvar vides, després salvar els llocs de treball”

CCOO ha estat present en aquesta crisi sanitària (sanitària, econòmica, política) i pel seu actiu sindical des de cada empresa, on els delegats i delegades de CCOO han estat, i segueixen estant, exigint mesures de salut laboral per a totes les persones treballadores dels sectors essencials i per a tot el conjunt del món laboral en la represa de la nova normalitat, alhora que s’ha reclamat i proposat regulacions, mesures de protecció i prestacions per limitant els efectes més negatius per les persones treballadores més vulnerables i els seus llocs de treball.

CCOO Serveis Catalunya

https://www.rtve.es/m/alacarta/audios/economix/economix-07-09-20/5657931/