CCOO aconsegueix un acord front a l´ERO presentat per l´empresa AMPLIFON-GAES


amplifon gaes ero

En 23 d'octubre va finalitzar amb acord el període de consultes de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de l'empresa Amplifon-Gaes. Des de la Federació de Serveis de CCOO de Catalunya i des del Gabinet Jurídic de CCOO, fem una valoració positiva de l'acord aconseguit, malgrat que no s'han pogut evitar acomiadaments, ja que s'han reduït les persones afectades i s'han aconseguit les millors condicions possibles per a les persones afectades.pdf
print
pmail

En les negociacions de l'ERO, que afecta a tota Espanya, s'ha pogut desafectar a 19 persones i finalment seran 79 les persones afectades en lloc de les 98 que ho estaven d'inici.

Des de CCOO valorem important que s'hagi aconseguit aquesta reducció de personis afectades i que s'estableixi el criteri de la voluntarietat de les persones treballadores per procedir a les extincions dels contractes i que s'ofereixin recol·locacions (un total de 40 llocs en tota Espanya).

En l'acord, a més, s'estableix una garantia que l'empresa no presentarà un altre ERO en el termini de 2 anys i mig. En cas d'incompliment o per acomiadaments individuals que puguin produir-se, les persones afectades podran adherir-se a les condicions d'aquest ERO.

Per a les persones treballadores de més edat (entre 57 i 62 anys), s'estableix un pla de rendes que garanteix, segons edat, el 85%, 90% o 100% de la renda fins a l'edat de jubilació.

Respecte a les indemnitzacions, s'estableix en 45 dies de salari per any treballat amb el topall de 42 mensualitats (fins a febrer de 2012) i de 33 dies per any treballat amb un topall de 24 mensualitats des de febrer de 2012. I addicionalment, s'ha pactat un complement lineal per persona treballadora segons l'antiguitat.

CCOO Serveis Catalunya