REGISTRE DE LA JORNADA: L'AEB I LA CECA NEGUEN LA REALITAT


Després de les reunions celebrades amb l'AEB i la CECA, aquest dimecres 22 de març, han quedat en evidència les enormes dificultats per aconseguir un acord sectorial sobre el registre de la jornada.


pdf
print
pmail

El no reconeixement -per part d'ambdues patronals- que els excessos sobre la jornada s?han de calcular a partir dels horaris de treball efectiu que actualment realitza cada persona i no de les 1.700 i 1.680 hores, impossibilita avançar en la resta de punts.

Els horaris de treball efectiu són, en tots els casos, inferiors a les jornades màximes establertes en els respectius convenis (1.700 en Banca i 1680 en Estalvi).  Els calendaris laborals indiquen un temps de treball anual inferior a aquestes xifres.

L'AEB i la CECA  "s'obliden" que aquestes reduccions reals en el temps de treball obeeixen als equilibris aconseguits en les negociacions dels convenis i acords d'empresa, per això no és de rebut que pretenguin ara cobrar el peatge dues vegades.

CCOO vam proposar ja una solució: que  s'adeqüi la jornada màxima anual que recullen els convenis als horaris reals, situant així el llistó a partir del com es comptabilitzen els excessos en el seu just terme.

La seva absurda insistència en què qualsevol temps de treball extra requereix d'una autorització prèvia és també una mostra de la seva poca voluntat negociadora.

I si, a tot això, afegim l'absència de compromisos concrets d'obligat compliment per part de les entitats pel que fa a posar límits a les múltiples convocatòries que realitzen (reunions, presentacions, informació, livemeeting, cursos, etcètera) o al fet que neguin la possibilitat d'una desconnexió real a partir d'una determinada hora, doncs resulta que estem gairebé com al principi de la negociació.

El temps s'esgota la pròrroga acordada finalitza el proper 10 d'abril- i si les patronals segueixen enrocades en els seus postulats aquesta negociació està abocada al no acord i per tant al fet que el conflicte segueixi instal·lat de manera permanent en el sector.

CCOO, amb tots els instruments que puguem, no anem a recular en la nostra obstinació perquè la conciliació de la vida laboral amb la personal i familiar deixi de ser una quimera en el sector financer.

La propera reunió està prevista per al dia 5 d'abril.