Negocició col.lectiva

Conveni de la Banca


Es constitueix la Mesa demanem un increment a compte


Aquest dimarts, 2 d'abril, s'ha constituït la Comissió Negociadora del Conveni de Banca. Per la part sindical la representativitat en la taula és la següent:
CCOO   48,00% 6 persones 
UGT      23,38% 3 persones
CGT      12,25% 2 persones
FINE      11,54% 1 persona
CIG          2,26% 1 persona
ELA         1,95% 1 persona
LAB         0,62% 1 persona
 Amb aquestes dades, CCOO tornem a tenir la responsabilitat de liderar aquesta negociació qual buscarem el major consens sindical per a poder aconseguir, en el seu moment, un Conveni beneficiós per a les plantilles del sector.
 
En la sessió d'avui s'han tractat els aspectes formals de la negociació sense que s'hagi formulat, tipus de proposta concreta, tot i que, la patronal AEB ha proposat incorporar al temari de la negociació el Registre de la Jornada.
 
Des de CCOO hem sol·licitat un increment a compte, davant la previsible dilatació temporal de la negociació, ja que la pròxima reunió se celebrarà el 7 de maig. La resta de sindicats ha donat suport a la nostra proposta, però l’AEB s'ha pronunciat en contra d'aquesta petició.
 
El Conveni de Banca és el principal acord que garanteix els drets i condicions laborals treballem en els Bancs i és un model de negociació que ens està servint per frenar els aspectes més regressius de la Reforma Laboral. CCOO volem donar altres qüestions, realitzarem en aquesta negociació propostes sobre els temes principals.
 
-Els increments salarials.
-Una regulació del temps de treball
-La participació sindical en la planificació de la
-L’avaluació dels riscos psicosocials de la professió per a millorar la
-La millora dels beneficis socials.
-La quantificació dels objectius dels plans d’ professional.
-La participació en la implantació de la