CONVENI CONSULTORES ? CCOO ES PLANTA: FINS AQUÍ HEM ARRIBAT

Els Fons europeus no poden servir per mantenir la precarietat al sector de les TIC


Com sabem, tenim un conveni col·lectiu sectorial que és en gran part un "retalla i enganxa" de l'Estatut dels Treballadors, i que es troba en el vagó de cua a nivell europeu en termes de salaris i condicions laborals col·lectives al sector TIC, només superat per Grècia. L'actual Conveni compta amb 9 categories professionals per sota del salari mínim interprofessional, que podrien arribar a 11 l'any vinent (d'un total de 26). A més, les empreses del sector utilitzen el Conveni sense complexos per fer dumping en sectors com Contact, Oficines i Despatxos, entre d'altres.


Com a conseqüència de l'empitjorament dels salaris i les condicions laborals regulades en el conveni, les vocacions d'estudis a les Escoles Tècniques s'han desplomat. El sector ha deixat de ser atractiu, passant la Consultoria de ser una de les professions més desitjades, a una de les més denostades.

Aquesta realitat laboral representa la "cara B" d'un sector estratègic, el sector de la Consultoria i les Tecnologies de la Informació, cridat a ser un dels motors de progrés de la recuperació i el desenvolupament tecnològic del nostre país, captant gran part dels fons europeus dedicats a rellançar l'economia.

Des d'aquesta certesa, no és acceptable que ni un sol euro de fons europeus serveixi perquè les empreses que utilitzen diners públics continuïn precaritzant les condicions laborals de les persones que treballem al sector.  La majoria de les empreses del sector "viuen" de projectes als quals concursen, amb el suport de fons públics. I CCOO no està disposada a permetre que els diners públics continuïn sent utilitzats per perpetuar la precarització del sector.

És per això que CCOO hem decidit plantar-nos. Així ho hem transmès en la reunió d'avui de la Mesa del Conveni.  I actuarem en tots els àmbits possibles, socials, empresarials, polítics (a nivell nacional i europeu) i econòmics per revertir aquesta situació i que aquest Conveni representi un punt d'inflexió.

No perdem l'esperança d'arribar a un acord raonable que ens permeti tenir un Conveni que reflecteixi la realitat del sector.  Amb aquest objectiu farem un últim intent, iniciant una campanya informativa, dirigint-nos a les plantilles per demanar-vos la vostra implicació, així com als accionistes i directius de les principals empreses del sector, per conscienciar-los de la necessitat d'avançar en la negociació. Són molts els aspectes que hem de regular pel bé, el present i el futur del sector. I CCOO estem disposats a fer-ho, des de l'exigència que el conveni col·lectiu sigui un instrument de construcció sectorial, i no de precarització i desregulació.

Seguirem informant.

Cuida del teu treball. Afilia’t a CCOO Serveis!