SI ETS PENSIONISTA AMB AFILIACIÓ A CCOO, T´INTERESSA!

SI VAS COTITZAR A LES MUTUALITATS LABORALS ABANS 1.1.79


Renda 2018 - Mutualitats laborals abans 1.1.79

RENTA 2019 y Mutualidades Laborales.
En la situación actual y hasta que no se resuelvan los recursos planteados, aconjesamos que en la declaracion de renta del ejercicio 2019 no se incorpore la reducción por contribución a Mutualidades.
Solo los que tengan reconocido por la Agencia Tributaria la minoracion,  haber cobrado algún ejercicio y la propia agencia en su resolución especifique que se puede incorporar esta minoracion en sucesivos ejercicios. En este caso si incorporar la minoracion, resto no.
RECURSOS ECONOMICOS ADMINISTRATIVOS: en cuanto entremos en la Fase de desconfinamiento, retomaremos las citas para los mismos. Los recursos tienen de plazo 1 mes natural desde su recepcion, para formalizarlos. No corren los plazos en Estado de Alarma (llevamos más de 50 días) 

- - - - -

El passat 3 d’abril CCOO Serveis va realitzar una jornada informativa sobre la repercussió que té a la declaració de renda la sentència del Tribunal Econòmic Administratiu Central referent a les persones que van cotitzar abans de l’1.1.79 a les mutualitats laborals.pdf
print
pmail

Jornada mutualitats laborals i renda 2018 03/04/2019

Si no vas poder assistir, aquí et fem un resum i et facilitem els documents.

Documentació:
- Informació reclamació per cotitzar mutualitats laboralS (PDF)
- Informació renda 2018 (PDF)
- Model de document sol·licitud certificat a l’entitat (.DOC)
- Model de document sol·licitud a AEAT (.DOC)

CCOO Serveis Catalunya

 

 

Davant les desestimacions d'hisenda és convenient presentar al·legacions

Un cop finalitzat el termini per efectuar les reclamacions de rectificacions de la renda de l'exercici 2014, s'inicia el termini per efectuar les reclamacions dels exercicis 2015 a 2018.

Però! després d'uns mesos de rebre bones notícies, perquè els companys i companyes rebien l'abonament de les seves reclamacions, des del passat mes de maig vam començar a tenir algunes desestimacions (denegacions), és de suposar que l'allau de reclamacions que els estan arribant des del passat mes d'abril, fa que l'Agència Tributària es qüestioni tornar tots els diners que se li reclama.

Ens trobem a hores d'ara amb dues interpretacions administratives:

1.- La Resolució del TEAC (Tribunal Econòmic Administratiu Central) 05/07/17 Expedient 07.195/2016/00/00 que va portar l'inici d'aquestes reclamacions

2.- La Instrucció de l'Agència Tributària davant d'una consulta vinculant a la Direcció General de Tributs V-1184-1119 del 2019.05.29 (reemplaçada per la V-1578-1519 de 2019.06.26), que denega la possibilitat d'efectuar aquestes deduccions de la declaració de la renda.

Davant aquestes dues interpretacions i la possibilitat que hi hagi una nova reinterpretació judicial, creiem convenient que:

Els que rebin desestimacions han de presentar al·legacions en el termini de 15 dies hàbils que li especifiquen (*) i esperar la resolució definitiva, si segueix sent negativa haureu de valorar si s'interposa un recurs individualitzat.

I els que estaven pendents d'iniciar les seves reclamacions dels exercicis 2015, 2016, 2017 i 2018, entenem que és millor esperar fins al mes de juny del 2020 i en tot cas posar la reclamació de l'any 2015 si no tenim un aclariment definitiva del tema.

Seguirem informant!

(*) >> model per a unes al·legacions


>> Per a més informació o ajut en el tràmit, com a persona afiliada posat en contacte amb la teva secció sindical de CCOO.

>> Fes la RENDA 2018 amb CCOO incloent la minoració de les cotitzacions a les MUTUALITATS LABORALS