Dimecres 8 de novembre a Barcelona

CCOO es mobilitza per a desbloquejar les negociacions del conveni de les TIC


Conveni TIC
El proper dimecres 8 de novembre, CCOO de Catalunya ens manifestarem davant l'IMI (Institut Municipal d'Informàtica de Barcelona, Av. Diagonal, 220, de 10h. a 12h.) per reclamar el desbloqueig de la negociació del conveni estatal del sector de les Consultores, TIC i Estudis de Mercat, que porta bloquejat 8 anys. Les actuals negociacions van començar al gener d'aquest any i de nou, com en ocasions anteriors, s'ha arribat a un punt en el que no s?avança més per la posició inamovible de la patronal.

La patronal del sector de Consultoria, la AEC, presentava el darrer juliol un informe de la situació del sector, que el resumien en els següents punts destacats:

·         La facturació a la indústria va pujar el 4,9% el 2016, des dels 11.270Meuros fins als 11.818Meuros. Els ingressos es van mantenir per tercer any consecutiu, després d'una petita caiguda en 2013.

·         L'any 2016 es va consolidar un nou període d'expansió, diferent en alguns aspectes clau de les fases de creixement anteriors.

·         L'ocupació neta de la indústria va augmentar un 4,4% l'any, amb més de 150.000 persones ocupades ara. Les empreses de consultoria espanyoles han creat permanentment l'ocupació neta durant tot el període comprès entre 2004 i 2016.

·         La consultoria destaca com una font d'ocupació d'alta qualitat, fins i tot entre les indústries intensives en coneixement, que han demostrat ser més resistents a la crisi que altres àrees de l'economia. La creació de llocs de treball nets a la indústria de consultoria va assolir el 4,4%, enfront del 2% entre empreses de coneixement intensiu en el seu conjunt.

 Tot i aquestes dades positives, la patronal no està disposada a flexibilitzar la seva postura en la mesa de negociació del conveni i es nega a negociar aspectes clau com la revisió de les taules salarials (les actuals són les de 2009 i acumulen una pèrdua de valor al voltant del 10%), la jornada màxima anual (1.800 hores, una de les màximes per conveni), la regulació de les disponibilitats i tasques realitzades fora d'horari laboral, molt comuns al nostre sector, per posar només alguns exemples.

Per tot això, CCOO ens mobilitzarem el proper 8 de novembre a Barcelona  i  hem presentat ja una sol·licitud de conciliació al SIMA (Servicio Interconfederal de Mediación y Arbitraje) prèvia a la convocatòria d'una vaga del sector a nivell estatal, que seria la primera vegada que es produeix.

CCOO Serveis CatalunyaConcentració dimecres 8 de novembre, davant l'IMI (Institut Municipal d'Informàtica de Barcelona), Av. Diagonal, 220, de 10h. a 12h