#CLARELensOFEGA

CCOO celebra que la Inspecció de Treball comenci a obligar a Clarel a corregir les condicions precàries denunciades


El proper dimarts 19 de setembre CCOO ha convocat concentracions de treballadors i treballadores davant tres botigues de Barcelona que acabarà a l'Inspecció de Treball per donar entrada a una nova denuncia per "incompliment d'horaris i jornada laboral" degut a una deficient planificació per part de l'empresa que porta a la plantilla a fer unes prolongacions de jornada intolerables, donant-se el cas que algunes botigues queden cobertes per una sola persona. Sota el lema "Clarel ens ofega, volem un treball digne", CCOO a Clarel des de juliol  està realitzant una campanya informativa i de denuncia davant Inspecció de Treball de les pèssimes condicions laborals a les quals es veuen sotmeses constantment les treballadores i treballadors en les botigues Clarel (abans Schlecker), actualment pertanyents al Grup Dia.


Clarel retalla hores de treball de manera temerària fent perillar l'adequat funcionament dels punts de venda. No es cobreixen les més elementals necessitats del servei, com s'ha constatat aquests estiu on la situació s'agreujat més a causa de les vacances del personal i la situació paradoxal de l'increment de les vendes i tasques en aquest període. 

Un cas concret d'aquest situació ha estat la denúncia interposada aquest estiu per CCOO a la Inspecció de Treball  amb motiu dels 43 graus que s'estava treballant en un magatzem de la botiga de Balsareny, on l'Inspecció va clausurar el magatzem i interposar la sanció corresponen, obligant a l'empresa a corregir la situació perquè no es torni a donar. CCOO manifesta que aquesta denuncia és un exemple en la que es troben moltes de les botigues davant les precàries condicions de treball que l'empresa fa patir al conjunt de la plantilla.

CCOO ha interposat altres denúncies d'aquesta problemàtica davant la Inspecció de Treball de Barcelona. Aquesta mesura pretén donar empara a 1.200 persones treballadores en una xarxa de 334 botigues. La denúncia se centra en la situació de sobrecàrrega i estrès produït fonamentalment per l'augment de tasques. Botigues ateses per una sola persona per a la gestió de diners, clientela, productes, camions, caixer, etc; comportant també realitzar tasques de superior categoria. La denúncia d'aquesta situació s'ha tractat en totes les reunions mantingudes amb l'empresa, sense resposta alguna.

Per CCOO treballar sota aquestes condicions precàries, és inacceptable i exigeix a l'empresa que erradiqui aquesta pràctica i que millori les condicions de treball pel conjunt de la plantilla, ja que de per sí estant en situació precària, on la gran majoria percep un salari entorn dels 400 euros mensuals a causa de la massiva contractació a temps parcial. 

CCOO davant aquesta greu situació, manifesta que seguirà realitzant diferents accions fins que l'empresa no posi els mitjans necessaris (més personal, més hores) per evitar l'alta pressió i les inadequades càrregues de treball que estan costant la salut d'aquest col·lectiu; alhora CCOO exigeix que Clarel millori les condicions laborals, salarial  i respecti la conciliació personal i laboral.
CCOO està preparant un calendari d'accions, concentracions i denuncies, que arribin a tot Clarel arreu de l'estat i no descarta la convocatòria d'aturs si  aquesta situació no és corregida aviat. 

AGENDA:
DIMARTS 19/09 de 10.30h a 14h  CLAREL Barcelona
LLOC: Inici a Passeig Fabra i Puig, 301 a les 10.30h Barcelona, continuant davant les botigues de Clarel de: Costa i Cuxart S/N, de 11:15 a 12 h. i Passatge Pi i Molist 7, de 12:15 h a 12:45 h.
A les 13 hores davant Inspecció de treball on s'interposarà noves denuncies.

CCOO Serveis Catalunya