El proper dijous 18 de novembre a les 10:00 hores  CCOO es concentrarà a Barcelona davant l?esdeveniment de WomanLiderTIC a la seu de Barcelona Activa

El sector TIC es tornarà a mobilitzar els dies 17 i 18 de novembre per un conveni de consultoria digne


Les protestes se centraran en 2 esdeveniments tecnològics de rellevància, l'Smart Energy Congress a IFEMA-Madrid i el WomanLiderTIC a Barcelona. CCOO manifesta que la patronal i els seus associats continuen ancorats a la precarietat, no entenen que les plantilles estan fartes de perdre drets any rere any.

- - - -

El sector TIC volverá a movilizarse los días 17 y 18 de noviembre por un convenio de consultoría digno

Las protestas se centrarán en 2 eventos tecnológicos de relevancia, el Smart Energy Congress en IFEMA-Madrid y el WomanLiderTIC en Barcelona. CCOO manifiesta que la patronal y sus asociados siguen anclados a la precariedad, no entienden que las plantillas están hartas de perder derechos año tras año.

 


El 15 de novembre passat, va tenir lloc una nova reunió de la mesa de negociadora del conveni de consultoria. La patronal havia sol·licitat ajornar la convocatòria anterior, planificada originalment per al 10 d'octubre passat, per la necessitat d'un marge de temps més gran per preparar una nova proposta.

Des de CCOO indiquen que” com sempre, acudien a la reunió amb l'esperança de veure un gir de guió a l'estratègia de la patronal, en què comencessin a veure avenços significatius que permetessin acostar-se a l'objectiu final de tot això, acordar un conveni de consultoria digne i acord amb la realitat del sector”.

L'organització declara que “l'AEC ha presentat a taula una nova proposta però, una vegada més, torna a ser francament decebedor, es queda molt lluny del que consideraríem una oferta per estudiar. La patronal i els seus associats continuen ancorats a la precarietat, no entenen que les plantilles estan fartes de perdre drets, any rere any”.

Des del sindicat insisteixen que “així és impossible aturar la fugida de talents. Continuen oferint salaris propers a l'SMI a titulats superiors, pujades per als propers anys que, encara que augmenten lleugerament, segueixen sent ridícules (entre 1,7 i el 2% per al 2023 i entre l'1,4 i l'1,7% per al 2024 , en funció de l'àrea professional, amb l'IPC pels núvols). Són incapaços d'assimilar que el cost de la vida no para de créixer i que no es poden mantenir dietes o plus com el de quilometratge, sense pujades des de fa 18 i 21 anys, en valors més propers al segle XX que a l'any 2022”.

Per tot això, des de CCOO han confirmat que les mobilitzacions programades continuaran fins que la patronal es prengui de debò el futur del sector TIC i ofereixi unes condicions decents per al conveni i animen a totes les persones que treballen en consultoria, i a tot aquell que es vulgui unir, a participar en les concentracions dels dies 17 i 18 de novembre a Madrid i Barcelona, ??en 2 esdeveniments de rellevància per al sector:

-17 de novembre a les 11:00 hores, Smart Enegy Congress, IFEMA (accés sud, Av Partenon 5) Madrid.

-18 de novembre a les 10:00 hores, WomanLiderTIC, seu de Barcelona Activa, Carrer de la Llacuna 162, Barcelona.

 

CCOO informa que, mentre la patronal segueixi tancada a la negociació, les mobilitzacions continuaran i afirmen que cada copés més provable la convocatòria d'una nova jornada de vaga a principis de desembre.

- - - - - - -

El próximo jueves 18 de noviembre a las 10:00 horas CCOO se concentrará en Barcelona frente al evento de WomanLiderTIC en la sede de Barcelona Activa.

El sector TIC volverá a movilizarse los días 17 y 18 de noviembre por un convenio de consultoría digno

Las protestas se centrarán en 2 eventos tecnológicos de relevancia, el Smart Energy Congress en IFEMA-Madrid y el WomanLiderTIC en Barcelona. CCOO manifiesta que la patronal y sus asociados siguen anclados a la precariedad, no entienden que las plantillas están hartas de perder derechos año tras año.

El pasado 15 de noviembre tuvo lugar una nueva reunión de la mesa de negociadora del convenio de consultoría. La patronal había solicitado aplazar la convocatoria anterior, planificada originalmente para el pasado 10 de octubre, por la necesidad de un mayor margen de tiempo para preparar una nueva propuesta.

Desde CCOO indiquen que” como siempre, acudían a la reunión con la esperanza de ver un giro de guía a la estrategia de la patronal, en la que empezaran a ver avances significativos que permitieran estirarse al objetivo final de todo esto, acordar un convenio de consultoría digno y acorde con la realidad del sector”.

La organización declara que “la AEC ha presentado en la mesa una nueva propuesta pero, una vez más, vuelve a ser francamente decepcionante, queda muy lejos de lo que consideraríamos una oferta por estudiar. La patronal y sus asociados siguen anclados a la precariedad, no entienden que las plantillas están hartas de perder derechos, año tras año”.

Desde el sindicato insisten en que “así es imposible detener la fuga de talentos. Siguen ofreciendo salarios cercanos al SMI a titulados superiores, subidas para los próximos años que, aunque aumenten ligeramente, siguen siendo ridículos (entre 1,7 y el 2% para 2023 y entre el 1,4 y el 1 ,7% para 2024, en función del área profesional, con el IPC por las nubes). Son incapaces de asimilar que el coste de la vida no deja de crecer y que no se pueden mantener dietas o plus como el de kilometraje, sin subidas desde hace 18 y 21 años, en valores más cercanos al siglo XX que al año 2022”.

Por todo ello, desde CCOO han confirmado que las movilizaciones programadas continuarán hasta que la patronal se tome en serio el futuro del sector TIC y ofrezca unas condiciones decentes para el convenio y animan a todas las personas que trabajan en consultoría, ya todo aquel que se quiera unir, a participar en las concentraciones de los días 17 y 18 de noviembre en Madrid y Barcelona, ??en 2 eventos de relevancia para el sector:

-17 de noviembre a las 11:00 horas, Smart Enegy Congress, IFEMA (acceso sur, Av. Partenon 5) Madrid.

-18 de noviembre a las 10:00 horas, WomanLiderTIC, sede de Barcelona Activa, Calle de la Laguna 162, Barcelona.

CCOO informa que, mientras la patronal siga cerrada a la negociación, las movilizaciones continuarán y afirman que cada vez es más probable la convocatoria de una nueva jornada de huelga a principios de diciembre.

 

 


Dijous 18 de noviembre a les 10:00 hores - davant l'esdeveniment "WomanLiderTIC", seu de Barcelona Activa, Carrer de la Llacuna 162, Barcelona